Unge talenter til DM i Skills 2024

Mads Faurgaard Kulager Pedersen, 21, og Linda Baker, 23, er udvalgt til at repræsentere deres skole og Kalundborg ved DM i Skills 2024.

Unge talenter til DM i Skills 2024
To ambitiøse elever fra NEG Processkolen i Kalundborg er på vej til at gøre sig bemærket på landsplan. Mads Faurgaard Kulager Pedersen, 21, og Linda Baker, 23, er udvalgt til at repræsentere deres skole og Kalundborg ved DM i Skills 2024 i Roskilde. Privatfoto

Af Jens Nielsen

De største unge talenter i 47 forskellige fag er klar til DM i Skills 2024. Knap 300 unge deltager fra hele landet ved det kommende Danmarksmesterskab for unge faglærte, herunder fem unge fra Kalundborg Kommune.

To ambitiøse elever fra NEG Processkolen i Kalundborg er på vej til at gøre sig bemærket på landsplan. Mads Faurgaard Kulager Pedersen, 21, og Linda Baker, 23, er udvalgt til at repræsentere deres skole og Kalundborg ved DM i Skills 2024 i Roskilde fra den 18. til 20. april 2024. Her vil de dyste mod landets bedste elever inden for procesoperatørfaget, i en konkurrence der hylder færdigheder og dedikation inden for håndværk og teknik.

En stor anerkendelse at blive udvalgt til DM i Skills

Mads, der er i lære hos Novo Nordisk i Kalundborg, ser deltagelsen som en anerkendelse af hans hårde arbejde og dedikation.

"Det er et skulderklap at blive udvalgt til DM i Skills," fortæller han. Forberedelserne involverer praktisk træning på anlæg og snakke med erfarne kolleger, som han spørger til råds – alt sammen med målet om at præstere sit allerbedste. For Mads er det ikke kun konkurrencen, der er i fokus, men også den værdi, denne oplevelse tilføjer til hans CV.

Efter gymnasiet besluttede Linda sig for en mere hands-on uddannelse og faldt for procesoperatøruddannelsen med speciale i pharma. Hun værdsætter den praktiske tilgang og den direkte vej til arbejdsmarkedet, som uddannelsen tilbyder. Linda er også i lære hos Novo Nordisk, og om udvælgelsen til DM i Skills siger hun:

"At blive valgt til DM i Skills er en fantastisk anerkendelse." Hun forbereder sig grundigt ved at studere isproduktion, søge råd hos tidligere DM i Skills-deltagere og konsultere sine lærere og kolleger. Linda ser frem til en oplevelse, der vil berige hende både professionelt og personligt.

Det eneste, deltagerne har fået at vide om årets DM i Skills-konkurrence, er, at de skal producere is, og derfor har Linda fokus på isproduktion i sin forberedelser til konkurrence.  

Udover Linda og Mads deltager tre andre unge fra Kalundborg Kommune i DM i Skills 2024 i Roskilde. Det er Frederik Winther fra Kalundborg, der er i lære som industritekniker hos Poul Johansen Maskiner A/S, går på Roskilde Tekniske Skole, Emil Christensen, der deltager i Vejgodstransport, han går på ZBC og arbejder hos Obel Transport A/S. Endelig er der Sofie Mey Bech Rasmussen, der er i lære som anlægsgartner hos Malmos A/S, og går på ZBC.

Unikke uddannelsesmuligheder i Kalundborg

NEG Processkolen i Kalundborg skiller sig ud ved at være den eneste i Danmark, der tilbyder procesoperatøruddannelsen med et pharmaspeciale, rettet mod medicinalindustrien. Skolen tilbyder også som de eneste i landet en EUX-version af uddannelsen, hvor eleverne udover at blive procesoperatører også opnår en gymnasial uddannelse. Dette tilføjer en ekstra dimension til deres faglighed og åbner døre til videre uddannelse.

Del