Unge og forældre blev klædt på til fremtiden

Efter gennemgang af de enkelte uddannelser blev gæsterne sluppet løs på skolen og kunne på den måde få mere information og svar på eventuelle spørgsmål.

Unge og forældre blev klædt på til fremtiden
Allikelund Gymnasium havde lørdag inviteret til Åbent Hus. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Allikelund Gymnasium inviterede lørdag til Åbent Hus på deres mange uddannelser. HHX og HTX flyttes efter sommer til Kalundborg Gymnasium.

Som ung kan det være svært at træffe et valg om hvilken uddannelse som er den rigtige efter folkeskolen, derfor havde Allikelund Gymnasium i Kalundborg lørdag inviteret til Åbent Hus hvor undervisere, studievejledere og skolens elever informerede de fremmødte om uddannelserne HHX, HTX, EUX, EUD og 10. klasse.

”Det er første gang vi holder Åbent Hus på alle uddannelsene på en gang og det er også første gang vi gør det på en lørdag, men på den måde har de unge som går på en efterskole også mulighed for at være med,” fortæller rektor Karen Marie Bach Christensen.

Efter en velkomst fra rektor blev de fremmødte gæster informeret om de enkelte uddannelser, først fra en af skolens undervisere og derefter af eleverne.

HHX og HTX flytter

Gæsterne til Åbent Hus-arrangementet blev også informeret om, at efter sommerferien flyttes HHX og HTX til lokaler hos naboen, Kalundborg Gymnasium og HF.

”Vi har lejet seks lokaler på Kalundborg Gymnasium og så flytter vi vores HHX og HTX efter sommerferien. Mange på de to uddannelser vil gerne være samme sted som deres venner, derfor giver det god mening, at alle gymnasialeuddannelser er samlet under et tag,” fortæller Karen Marie Bach Christensen.

Efter gennemgang af de enkelte uddannelser blev gæsterne sluppet løs på skolen og kunne på den måde få mere information og svar på eventuelle spørgsmål.

Allikelund Gymnasium bød også på en gratis pølse fra en opstillet pølsevogn.

Allikelund Gymnasium i Kalundborg tilbyder følgende fem uddannelser:

HTX: En naturvidenskabelig og teknologisk treårig gymnasial uddannelse, som giver adgang til videregående uddannelser.

HHX: En treårig gymnasial uddannelse, som giver adgang til videregående uddannelse. De centrale fag på HHX er afsætning, virksomhedsøkonomi og international økonomi.

EUD Business: En etårig erhvervsuddannelse.

EUX-business: En erhvervsuddannelse med gymnasial overbygning. Så man får en studentereksamen og en erhvervsuddannelse.

K10: 10. klasse.

Del