Unge iværksættere vinder endnu en pris

Unge iværksættere vinder endnu en pris Simone Westergaard fra Kalundborg var på scenen i Odense i sidste uge for, at fortælle om Mewaliis bæredygtige bind. Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Simone Westergaard, der er studerende på Idræt og sundhed ved SDU, og oprindeligt fra Kalundborg samt Frederikke Dahl, der er nyuddannet diplomingeniør i Integreret Design fra SDU har netop vundet endnu en pris for deres bæredygtige idé.

De to kvinder har skabt virksomheden Mewalli, og har designet et miljøvenligt trusseindlæg, der inden længe skal i produktion. De har vundet adskillige priser for deres idé, og er i fuld gang med at få det bæredygtige bind i produktion. I sidste uge var de til Odin Award 2021, der er en iværksætterfestival i Odense, og her vandt de Odin Concept 2021 på 20.000 kr.

”Vi er så glade for, at have fået tildelt prisen, og alle pengene skal 100 pct. gå til produktet. Der er nok at bruge pengene på selv om, at vi har fået en investor. Vi har også fundet en producent i Grækenland, der gerne vil være med ombord. Vi var nede for at lave aftalen, og glæder os til at komme i gang med den del,” fortæller Simone Westergaard.

De to iværksættere er ydermere med i et accelerationsprogram under SDU, der hedder SDU Start Up Night. Her skal de, i næste uge, på scenen sammen med tv-vært Morten Resen, der bl.a. er kendt fra Go’ Morgen Danmark og Frederikke Antonie Schmidt, der er en dansk iværksætter. Hun er stifter og kreativ direktør for skotøjsvirksomheden Roccamore, der i de senere år er blevet et meget populært mærke. Til arrangementet uddeles tre priser, hvoraf en af dem er en publikumspris. Dvs. man kan stemme på de to kvinder via et link.

Har man lyst til at give den gode idé sin stemme, tager det to sekunder, er helt gratis og gøres lige her 

Missionen er bæredygtighed

Mewaliis mission er at udvikle de mest bæredygtige engangsbind, som er bionedbrydelige. Samtidig vil de to kvinder gøre det nemt at handle bæredygtigt, og derfor er planen, at bindene vil blive solgt på abonnement gennem et pick’n mix koncept.

Almindelige hygiejnebind består i dag hovedsageligt af bomuld og plastik, hvilket er to meget miljøbelastende materialer. Alene for at producere 1 kg bomuld bruges over 5.000 liter vand, store mængder pesticider og insektmidler, klor til blegning samt en lang transport, da bomuld kun kan gro i tropiske og subtropiske områder. Det vil Simone Westergaard og Frederikke Dahl ændre på. Derfor laver de et engangsbind uden bomuld og plastik. De bruger en anden plantefiber, som lever af regnvand, ikke har brug for skadelige kemikalier, dyrkes i Europa og har en bedre absorberingsevne en bomuld.

”Bindet kommer altså til at ligne et helt almindeligt bind, som du kender det i dag, bare lavet af bæredygtige materialer. De bliver både bløde og fri for parfume. Prisen bliver også inden for de priser, som er på markedet i dag,” fortæller Simone Westergaard.

Mewalii

Mewali betyder selv tak på balinesisk. Pigerne har tilføjet et ekstra “i” fra det engelske “I”, og tilsammen betyder det, at man kan takke sig selv for at hjælpe til et grønnere miljø, når man bruger Mewaliis produkter. 

Del