Ung stjerneguitarist giver koncert

Musisk Skole Kalundborg slår atter dørene op til koncertsalen, og byder på en ny sæson med store koncertoplevelser.

Ung stjerneguitarist giver koncert Guitaristen, Niklas Johansen, giver solokoncert på Musisk Skole Kalundborg.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lørdag den 17. september giver guitaristen Niklas Johansen solokoncert på Musisk Skole Kalundborg.

Musisk Skole Kalundborg slår atter dørene op til koncertsalen, og byder på en ny sæson med store koncertoplevelser. Musisk Skole har igennem en række sæsoner - som et af sine indsatsområder - haft at præsentere levende klassisk musik ved fire årlige koncerter på skolen. Koncerterne er tilrettelagt særligt for børn og unge, men alle musikinteresserede borgere er velkomne.

Den unge stjerneguitarist, Niklas Johansen, der gæster Musisk Skole Kalundborg den 17. september, er født 1989 i København. Niklas har vundet et stort antal internationale konkurrencer i forskellige lande, og i 2017 vandt han DKDM's (Det Kongelige Danske Musikkonservatorium) årlige legatkonkurrence for alle instrumentalister og sangere.Niklas var ni år, da han begyndte at spille guitar på Københavns Musikskole hos Jens Overbye. Som 19-årig blev han optaget på DKDM i København med Jesper Sivebæk og Lars Trier som lærere. I 2013 supplerede han sine studier i Alicante med professorer som David Russell og Manuel Barrueco, og i 2014 på Franz Liszt konservatoriet hos Ricardo Gallén i Weimar. I 2015 tog han sin kandidateksamen med højeste karakter på konservatoriet i København. I 2019 spillede han sin debutkoncert i København, og siden da har han spillet koncerter i bl.a. Rusland, Spanien, Færøerne, Island, Østrig, Tyskland og store dele af Kina.

Ved siden af sine konkurrencesejre, har han også modtaget national anerkendelse, bl.a. som modtager af P2 Talentprisen 2018 og Sonning Talentprisen 2018.

Ydermere har han flere gange optrådt som solist med orkestre som Danmarks Radios Symfoniorkester og Pleven Philharmonic. Derudover har Niklas allerede medvirket i adskillige album-udgivelser, bl.a. sin egen debut-cd, som ofte er blevet spillet på P2, og er blevet hørt af over 100.000 lyttere verden over.

Ved koncerten på Musisk Skole spiller Niklas værker af bl.a. Lohse, Tarrega og Barrios.

Billetter kan betales med MobilePay ved indgangen eller via dette link: https://place2book.com/da/sw2/sales/event_list/EM7768 Børn og unge under 18 år samt elever på Musisk Skole har gratis adgang.

Del