Undervisning skal skylles ned med frisk vand

Kalundborg Forsyning tager hvert år ud i forbindelse med Vandets Dag og eleverne tager godt imod budskaberne – også når det bliver lidt mere alvorligt.

Undervisning skal skylles ned med frisk vand
Foto: Colourbox

I ugerne op til Vandets Dag tilbyder Kalundborg Forsyning alle kommunens 4. klasser et oplysende besøg om drikkevand og vandets vej. Igen i år har mange sagt »ja«, oplyser Kalundborg Forsyning.

Hvis man går i fjerde klasse, så tænker man nok ikke så meget over, hvor vandet kommer fra, når man tænder for vandhanen.

Af den grund, blandt andet, tager Kalundborg Forsyning på rundtur hos alle de 4. klasser i kommunen, som ønsker det, og fortæller om vandets vej og det vand, der kommer ud af hanen.

”Vi gør det, fordi vi i Danmark er møg-forkælet, når det kommer til vand, man kan drikke. Vi synes, det er vigtigt for børnene at de ved, hvor vandet kommer fra, når de drejer på hanen, siger Anne Sødal Aagren, kommunikationsmedarbejder hos Kalundborg Forsyning, som står for at arrangere de mange skolebesøg.

Kalundborg Forsyning tager hvert år ud i forbindelse med Vandets Dag og eleverne tager godt imod budskaberne – også når det bliver lidt mere alvorligt.

”Vi gør også noget ud af fortælle børnene, at vi skal passe på grundvandet, hvis vi skal blive ved med at have rent vand i hanerne. Her er 4. klasse en god målgruppe, de lytter flittigt efter og interesserer sig for det, når vi underviser i vandforbrug og miljø, fortæller Anne Sødal Aagren.

Et andet af de store emner på Vandets Dag-skolebesøg er, hvad der må komme i toilettet og hvad der ikke må.

”Vi taler gerne om det, når vi fortæller eleverne, at vandet kun er til låns. Men vi gør også meget ud af at fortælle dem, at når de smider ting i toilettet, som ikke hører hjemme, forsvinder det ikke bare, men derimod giver det vores rensningssystem store udfordringer. Og det koster forsyningen og vores kunder mange penge hvert år.

FAKTA om Vandets Dag

Vandets Dag, også kaldet Verdens Vanddag er en FN-temadag, der bliver afholdt hvert år d. 22. marts for at sætte fokus på drikkevand. Det store mål er at sætte fokus på manglen på vand – og især rent vand – på verdensplan.

I 2023 afholder FN en stor vandkonference, det er den første af sin slags i næsten 50 år.

Del