Ulykke: Svævebane uden fejl

Kragerup Gods skriver i deres udtalelse, at svævebanen og sikkerheden er synet og godkendt af både Teknologisk Institut og politiet. og understreger, at alle baner er etableret efter gældende forskrifter.

Ulykke: Svævebane uden fejl
Foto: Lind Foto

Af Jens Nielsen

En 59-årig mand brækkede i sidste uge benet, på en såkaldt zipline på Kragerup Gods’ Go High. Nu oplyser Kragerup Gods, at der ikke er tegn på fejl på svævebanen.

Ulykken er efterfølgende blevet undersøgt af både politiet, Arbejdstilsynet og klatreparkens egne medarbejdere. Foreløbigt vurderer Kragerup Gods, at ulykken hverken skyldes fejl på banen eller personalet.

Det skriver godset i en udtalelse til TV2 ØST:

”Hændelsen skyldtes ikke fejl ved banen eller fejl fra vores side. Hændelsen opstod sandsynligvis på grund af manglende efterlevelse af tidligere gennemgået instruktion,” lyder det i udtalelsen.

Kragerup Gods skriver samtidig, at de beklager hændelsen, der har medført, at en af deres gæster er kommet alvorligt til skade.

Ulykken fandt sted torsdag den 17. august hvor to gæster stødte sammen på en svævebane i 15 meters højde. 

Det drejede sig om en 59-årig mand fra Søborg og en 49-årig mand fra Gørlev, hvoraf den førstnævnte var kommet til skade.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi var den 59-årige mand i færd med at gennemføre svævebanen, da han blev ramt af den 49-årige, oplyser TV2 ØST.

Den 59-årige brækkede benet i forbindelse med sammenstødet, mens den 49-årige slap fra uheldet uden fysiske skader.

På baggrund af ulykken lukkede politiet svævebanen og anmeldte hændelsen til Arbejdstilsynet, der foretog undersøgelser af banen dagen derpå.

Kragerup Gods skriver i deres udtalelse, at svævebanen og sikkerheden er synet og godkendt af både Teknologisk Institut og politiet. og understreger, at alle baner er etableret efter gældende forskrifter, og at de er godkendt og testet inden åbning, samt at de dagligt kontrolleres af deres certificerede instruktører.

"Hændelsen kan ikke relateres til det udstyr vores gæster bruger på banerne. De involverede personer havde alle gennemført prøvebanen på jorden, inden de fik tilladelse til at benytte banerne i højden," skriver TV2 ØST.

Politiet har lukket svævebane efter ulykke

Del