Uenighed om at nedlægge parkeringsplads

Det har givet megen debat, både blandt borgerne, men også blandt lokalpolitikerne i kommunalbestyrelsen. Onsdag var punktet på dagsordenen og her var flere partier splittet da politikerne skulle stemme.

Uenighed om at nedlægge parkeringsplads Flere partier var splittet da kommunalbestyrelsen skulle stemme om at nedlægge parkeringspladsen på Klosterparkvej. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Flere partier var splittet da punktet om at nedlægge den offentlige parkeringsplads på Klosterparkvej var på kommunalbestyrelsens møde onsdag.

For at give plads til boligbyggeri i Klosterparken i Kalundborg skal den offentlige parkeringsplads med 55 pladser nedlægges.

Det har givet megen debat, både blandt borgerne, men også blandt lokalpolitikerne i kommunalbestyrelsen.

Onsdag var punktet på dagsordenen og her var flere partier splittet da politikerne skulle stemme.

Tina Beck-Nilsson, Kirsten Rask og Esben Hansen fra Socialdemokratiet stemte imod sammen med SF og Enhedslisten samt Henriette Ergemann, Nye Borgerlige.

Resten af kommunalbestyrelsen inklusive socialdemokraterne Aase Due, Kristine Vesterskov Olsen og Nikolaj Lykke Vad samt Tonny Voldby Pedersen, Nye Borgerlige, stemte for.

”Den her parkeringsplads ligger midt mellem boligblokke og Borgerservice og bliver flittigt brugt i dag og bruges bl.a. af borgere som er dårligt gående, og så undrer det mig, at man allerede er gået i gang med at grave i parkeringspladsen inden kommunalbestyrelsen har godkendt punktet, det synes jeg ikke er efter bogen,” Sagde Jonas Ghiyati (SF), der havde bedt om at få sagen taget op i kommunalbestyrelsen, efter behandling i Teknik- og Miljøudvalget.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Jakob Beck Jensen (V) havde følgende kommentar til punktet,

”I forbindelse med nybyggeriet kommer der 12-14 nye offentlige parkeringspladser, og så er det ikke en pligt, at kommunen skal stille parkeringspladser til rådighed for boligforeninger og jeg ved boligforeningen nord for P-pladsen er i gang med en plan for selv at få lavet parkeringsarealer. Kommunens medarbejdere kan parkere på pladserne i Munkesøen og vi har tidligere fået lavet en parkeringsanalyse som viser, at der er masser af parkeringspladser i Kalundborg.”

Et flertal i kommunalbestyrelsen stemte for en nedlæggelse af parkeringspladsen.

Del