Udtjente sutter kan nu afleveres på genbrugspladsen

ARGO vil gerne tilbyde børn og forældre et fornuftigt alternativ til sutter på et suttetræ, der står ude i naturen. 

Udtjente sutter kan nu afleveres på genbrugspladsen
ARGO får nu en ny beholder på sine genbrugspladser til udtjente sutter. Foto: ARGO.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

ARGO får nu en ny beholder på sine genbrugspladser til udtjente sutter. Det gør ARGO, fordi de gerne vil tilbyde børn og forældre et fornuftigt alternativ til sutter på et suttetræ, der står ude i naturen. Det vil de gerne, fordi de ikke mener, at plastik hører til på et træ i naturen.

Hvem har ikke set et suttetræ, når man har været på tur i skoven, parken eller et andet grønt område. På suttetræet hænger en masse sutter, ofte med bånd og i plastikposer. Det er umiddelbart en fin gestus, hvor de yngste børn markerer, at de er blevet så store, at de ikke længere har behov for at have deres sutter til at trøste sig med. Men at hænge plastiksutter ude i naturen, hvor sutterne måske falder ned, eller river sig løs med vinden og ender andre steder, er ikke optimalt, mener ARGO. Derfor vil de nu gerne tilbyde, med de yngste borgers hjælp, at flytte sutterne ud af naturen og ind på genbrugspladserne - og samtidig bidrage til, at de yngste borgere bliver fremtidens superbrugere i sortering. Det skriver ARGO i en pressemeddelelse torsdag formiddag.

”Ved at de yngste borgere, sammen med deres forældre, kommer ned på genbrugspladsen, og børnene selv får lov at aflevere deres sutter i ´sut-beholderen’, tror vi, giver en god oplevelse og en fin markering for både børn og forældre. Samtidig kan barnet opleve en genbrugsplads og den sortering, som bliver gjort på sådan et sted. Vi håber, at vi på den måde kan give børn og forældre en god oplevelse, og samtidig bidrage til at børnene udvikler sig til at blive fremtidens ansvarlige superbrugere i sortering,” siger Finn Kjær, Genbrugschef i ARGO.

100 sutter per barn

Ifølge sut-producenter bruger et barn i gennemsnit 100 sutter fordelt på de første tre leveår (0-3 år) og en gennemsnitsfamilie får knap to børn. Det er knap 200 sutter pr. børnefamilie

På de fleste genbrugspladser står den nye beholder til udtjente sutter ved pladsens kemihus. Hvis den ikke er til at få øje på, kan man henvende sig til en af medarbejderne på pladsen, der gerne hjælper.

”Vi takker på forhånd børn og forældre for at aflevere sutter på genbrugspladsen, og på den måde passe på naturen,” skriver ARGO til slut i pressemeddelelsen.  

Del