Udtaget til VM på helt ny hest

Selv om Quater er ny for Katrine Kristensen, så har hun allerede deltaget i tre internationale kvalifikationsstævner og et DM siden marts og har opnået meget flotte resultater.

Udtaget til VM på helt ny hest Katrine Kristensen skal repræsentere Danmark til VM på hjemmebane i Herning til august, her på hendes nye hest Quater. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Paredressurrytter Katrine Kristensen fra Kalundborg er udtaget til Verdensmesterskabet, som afvikles i Herning til august. Tre internationale topresultater på hendes helt nye hest lover godt.

26-årige Katrine Kristensen er en sand fighter og en ægte hestepige. Hun er født med muskelsvind, og sidder i en elektrisk kørestol meget af dagen, men når hun kommer op på hesteryggen, er hun i sit rette element.

Det er der kommet mange flotte resultater ud af gennem årene. Højdepunktet var deltagelse i Paralympiske Lege i Tokyo sidste år hvor det blev til en flot sjetteplads på hendes hest Welldone.

Men nu har Katrine fået en ny hest og har allerede opnået flotte internationale resultater der giver adgang til VM, der afvikles på hjemmebane i Herning til august.

”Min nye hest Quater købte vi i marts måned i år, så det er meget nyt stadigvæk, og ingen havde troet at den kunne gå paredressur, den er kendt for at være en meget tændt hest, men den har vist sig at have det fulde potentiale,” fortæller Katrine Kristensen, som har fundet Quater på gården hvor hun i forvejen har sin hest Welldone stående, som nu er gået lidt på pension, 19 år gammel.

”Jeg har egentligt altid haft et godt øje til den og så manglede pigen en som ville ride den, så jeg begyndte at ride på den i januar og stillede så til start i marts hvor det gik over al forventning og vi valgte derfor at købe den, det er den korte version,” siger Katrine, som stadigvæk ridder Welldone fire gange om ugen men fremover er det den 14-årige Quater som der satses på.

Vandt Danmarksmesterskabet

Selv om Quater er ny for Katrine Kristensen, så har hun allerede deltaget i tre internationale kvalifikationsstævner og et DM siden marts og har opnået meget flotte resultater.

”I marts, lige da jeg havde fået Quater, der red jeg næsten lige op med verdensranglistens nr. 1 og fik en andenplads. I Belgien måneden efter vandt jeg alle konkurrencer. Så red jeg DM og vandt Danmarksmesterskabet på Quater og så er jeg lige kommet hjem fra Holland fra et stort internationalt stævne hvor jeg vandt alle dage, og red det bedste jeg nogensinde har reddet, så det bliver enormt spændende i forhold til VM i Herning,” fortæller Katrine Kristensen.

Katrine Kristensen, som ridder for Nordvestsjællands Rideklub i Svebølle, studerer jura til dagligt når hun ikke ridder på sine to heste. En hektisk hverdag når man har muskelsvind vil nogen måske synes, men lige netop det med at holde sig i gang er vigtigt.

”Jeg skal holde mig i gang hele tiden for ikke at falde sammen, ridning er noget jeg brænder for og jeg er i den bedste ride form som jeg nogensinde har været i og så glæder jeg mig til at repræsentere Danmark til VM på hjemmebane,” slutter Katrine.

Del