Udtagelse til Skills-stafetten er i gang

Udtagelse til Skills-stafetten er i gang Processkolen på Rynkevangen i Kalundborg har lige nu huset fuld af 8. klasser fra alle kommunens folkeskoler. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Efter et enkelt års pause, grundet COVID-19, er Skills Stafetten vendt tilbage for kommunens 8.klasser, og de er derfor alle forbi EUC Nordvestsjælland i Kalundborg i denne uge.

Processkolen på Rynkevangen i Kalundborg har lige nu huset fuld af 8. klasser fra alle kommunens folkeskoler. De mange elever prøver kræfter med bl.a. tømrer- og elektrikeruddannelsen, procesuddannelsen, SOSU-uddannelsen, lager- og transportuddannelsen samt business uddannelserne.

Eleverne inddeles i hold, og de dyster mod hinanden, på tid, om en plads ved den nationale Skills Stafet-finale. Formålet med stafetten er først og fremmest at signalere, at det kræver ”skills” at tage en erhvervsuddannelse. Der udtrækkes en vinder af Skills-stafetten for hver kommune. Vinderne får muligheden for at være med til DM i Skills. I 2022 kommer DM i Skills i øvrigt til at foregå i Høng

Humøret var højt, og stemningen god alt imens, de mange 8. klasses elever var rundt på Processkolen i Kalundborg for at prøve kræfter med forskellige uddannelser. Holdene blev fulgt rundt af nuværende elever på skolens uddannelser. På den måde fik 8. klasses eleverne også mulighed for at møde eleverne på de pågældende uddannelser.

”Alle 8. klasse elever i kommunen kommer i denne uge, og de bliver alle vist rundt på skolen, og prøver kræfter med forskellige uddannelser. Der er også en vejledning-post, der fortæller de unge om de forskellige uddannelsesmuligheder, herunder bl.a. EUX, der er en erhvervsuddannelse, hvor man har en faglig uddannelse og en gymnasial uddannelse sammen i én,” fortæller Leif Dam Pedersen, der er uddannelseschef på EUC Nordvestsjælland i Kalundborg.

DM i Skills

Skills-stafetten hænger sammen med DM i Skills, hvor lærlinge inden for erhvervsuddannelserne konkurrerer mod hinanden i at være den bedste inden for deres fag. DM i Skills giver de unge lærlinge mulighed for at vise deres talent frem, samtidig med at den faglige stolthed ved at være en dygtig murer, butikselev, tandklinikassistent, procesoperatør eller andet skærpes. Skills-stafetten skal være med til at involvere 8. klasser i hele landet aktivt i DM i Skills.

Del