Udslippet er ufarligt – Miljøstyrelsen er inde over

Der er tale om et ufarligt udslip, og Novozymes er i dialog med relevante myndigheder, herunder Miljøstyrelsen.

Udslippet er ufarligt – Miljøstyrelsen er inde over
Mandag morgen var området omkring Biotekbyen Kalundborg Øst dækket af et hvidt lag salt fra et ødelagt filter på Novozymes. Foto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Flere oplevede mandag morgen, at der lå et hvidt lag ”sne” på bilerne, der holdt parkeret omkring Biotekbyen Kalundborg Øst. Der var dog ikke tale om snevejr, men derimod salt, idet et filter var defekt hos Novozymes i Kalundborg, og fint salt var blevet spredt over et stort område i nærheden af sitet. Udslippet er dog helt ufarligt.

Der er tale om Natriumsulfat (salt), som mandag morgen lagde sig på et område omkring Biotekbyen Kalundborg Øst stationen. Der lå salt på bilerne, vejene og på planterne i området, hvilket er salt fra fra et granuleringstårn på sitet i Kalundborg. Novozymes har dog meddelt, at der er tale om et ufarligt udslip, og at de er i dialog med relevante myndigheder, herunder Miljøstyrelsen.

Som opfølgning på meldingen om utilsigtet afkast fra Natriumsulfat fra vores granuleringstårn i Kalundborg i morges, er vi nu i gang med oprydningen. Vi har været i dialog med relevante myndigheder – fx Miljøstyrelsen – og melding er fortsat, at udslippet er ufarligt. Saltet vil, så vidt muligt, blive fjernet med vand på vejarealer, og vi regner ikke med opfølgning herudover,” fortæller Vice President Jesper Haugaard, Novozymes, EMA Operations.

"Snevejr" på Station Øst

Del