Udskældte jernbaneskinner fjernes - trafikken udfordres

I dag onsdag er entreprenørfirmaet M.J. Eriksson så gået i gang med selve arbejdet med at fjerne de gamle jernbaneskinner.

Udskældte jernbaneskinner fjernes - trafikken udfordres
Sydhavnsvej vil kun være farbar i et spor mens arbejder står på, og trafikken bliver midlertidig lysreguleret. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Rigtigt mange cyklister er væltet og kommet til skade gennem årene når jernbaneskinnerne på Sydhavnsvej og Østre Havnevej skulle passeres. Nu bliver jernbaneskinnerne endeligt fjernet. Arbejdet er gået i gang onsdag morgen.

Mange cyklister har gennem årene været en tur nede i asfalten på grund af jernbaneskinnerne, der flere steder på både Sydhavnsvej og Østre Havnevej, krydser kørebanen.

Jernbaneskinner som ikke har været i brug i mange år. men nu bliver de udskældte jernbaneskinner endeligt fjernet.

Allerede i foråret begyndte de indledende arbejder hvor landmålere i flere dage målte op til de ændringer som skal laves i forbindelse med at jernbaneskinnerne tages op.

I dag onsdag er entreprenørfirmaet M.J. Eriksson så gået i gang med selve arbejdet med at fjerne de gamle jernbaneskinner.

Trafikken bliver påvirket

Trafikken vil blive påvirket af det arbejde som foregår på selve vejbanen. Der er opsat midlertidig lysregulering da den ene vejbane er spærret mens arbejdet står på.

Skinnerne fjernes over de næste to uger og afsluttes med jernplader. Efterfølgende skal der asfalteres. Det er Vejdirektoratet, der står for den del af opgaven.

”Der har været en forordning fra 1800-tallet som gjorde, at det ikke sådan bare lige var muligt at fjerne skinnerne, men administrationen i Kalundborg Kommune havde et møde med Vejdirektoratet i februar måned og nu er det endeligt lykkedes at få taget en beslutning om, at jernbaneskinnerne skal fjernes, det kan ganske ikke være rigtigt, at cyklister skal lemlæstes gang på gang,” sagde formand for Teknik- og Miljøudvalget, Jakob Beck Jensen, tidligere på året.

Det er Vejdirektoratet som har vejmyndigheden mens det er Bane Danmark som ejer skinnerne.

Del