Udenlandske butikstyve stoppet af gæve borgere

Udenlandske butikstyve stoppet af gæve borgere

Af Jens Nielsen

To mænd fra Gørlev/Høng området var søndag årsag til, at politiet kunne stoppe tre udenlandske butikstyve, to kvinder og en mand. Den ene kvinde blev også sigtet for dokumentfalsk.

Søndag sidst på eftermiddagen fik politiet anmeldelse om, at tre udlændinge havde stjålet varer i Netto i Høng. En mand, de var kunde i Netto havde bemærket, at de tre havde en mistænkelig adfærd og holdt øje med dem. En kvinde tog varer ind under sit tøj og i deres bil lå dagligvarer, som ifølge anmelderen kunne være tyvekoster fra supermarkeder. Kunden gjorde personalet opmærksom på episoden, men de nåede ikke at stoppe de tre mulige butikstyve, som kørte fra stedet, oplyser politiet.

Kunden tilkaldte sin nabo og sammen besluttede de to mænd at se, om udlændingene også havde tænkt sig at besøgte Netto i Gørlev. Den udenlandske bil holdt ganske rigtig på parkeringspladsen, og i Netto befandt de tre mistænkte personer sig. De to naboer holdt øje med dem og kontaktede politiet. De tre mulige butikstyve havde formentlig lugtet lunten, så de kørte fra stedet. Naboerne kørte efter og fik ledt politiet på sporet af den udenlandske bil. Sydsjællands Politi fik stoppet den udenlandske bil på Vestmotorvejen ved Slagelse og de tre personer, en kvinde og to mænd fra Serbien blev anholdt og sigtet for at stjæle fra Netto i Høng og Gørlev, men også fra flere andre dagligvarebutikker i området for omkring 2500 kr. i alt. 

De tre anholdte, en 33-årig kvinde, en 51-årig kvinde og en 45-årig mand, blev alle taget med til politistationen til afhøring. Den 33-årige kvinde legitimerede sig med et serbisk kørekort, som senere viste sig at være falsk. Hun blev derfor sigtet for dokumentfalsk. Den 45-årige mand og den 51-årige kvinde havde bopæl i Danmark. De blev løsladt, da der ikke blev fundet grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør. Den 33-årige kvinde havde ikke lovligt ophold i Danmark, og vil mandag blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling for dokumentfalsk og butikstyveri. De to øvrige sigtede vil senere høre mere i deres sager. 

Del