Uden Boarding Pass kommer du ikke med

6.klasserne havde tirsdag omdannet kantinen på Skolen på Herredsåsen til en lufthavn, hvor alle først skulle igennem et security check

Uden Boarding Pass kommer du ikke med
6.klasserne havde tirsdag omdannet kantinen på Skolen på Herredsåsen til en lufthavn, hvor alle elevernes produkter stod udstillet, her er der trængsel på bagagebåndet. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk og Jens Nielsen

Foto: Jens Nielsen

Skolen på Herredsåsen er igen i gang med nye LEAPS-projekter på de fleste årgange. De tre 6. klasser har arbejdet på projektet Den Flyvende Kuffert, der har ’rejsen’ som et overordnet tema, og de er nu ved at være ved vejs ende med dette LEAPS projekt. Tirsdag blev SPH Airport åbnet.

6.klasserne havde tirsdag omdannet kantinen på Skolen på Herredsåsen til en lufthavn, hvor alle elevernes produkter stod udstillet. Samarbejdspartnere, forældre, elever fra Sejerø og Raklev skole var ligeledes inviteret – med Boarding Pass naturligvis. 

Og alle besøgende til 'lufthavnen' skulle da også igennem security check og scanning af tasker før der var adgang til bagagebånd og flyverbaren.

Tidligere har 6. klasserne på skolen bl.a. haft besøg af ballonskipper Christoffer Mundt, der havde en luftballon med i forbindelse med deres LEAPS projekt. Alle de elever, der havde lyst, var en tur oppe i luften, dog kun nogle få meter over jorden, men det var en sjov oplevelse for eleverne.  

I LEAPS starter man med tværfaglig vidensopbygning, hvorefter eleverne skal anvende deres viden til at skabe et produkt. I lige dette projekt blev det en række mindre delprodukter, der blev samlet ved en stor fremvisning. I projektet skulle eleverne lære om rejsen som fænomen, opdagelsesrejsende, og at der er forskellige måder at rejse på. Herunder også kendskabet til andre kulturer.

”I projektet skulle eleverne opnå større forståelse for, hvad er en rejse egentligt, eleverne har bl.a. været på en endagstur til Sejerø, de med at sejle med en lille færge til en ø, de har skrevet rejsedagbog hvor de har kredset om H. C. Andersen som var opdagelsesrejsende, de har fløjet ballon og de har selv bygget luftballoner for at få noget læring ind over om, hvordan får man en luftballon til at stige til vejrs, i billedkunst har de laver små kufferter og i matematik har de lavet et koordinatsystem der er udviklet til et spil og i madkundskab har de lavet drinks og snacks, for der skal jo være en flyverbar i lufthavnen,” fortæller Tine Slots, der er LKT-lærer & LEAPS-vejleder på Skolen på Herredsåsen.

Del