Uddybning af havnebassinet sat i gang

Mandag i denne uge begyndte uddybningsfartøjet Helle Saj på uddybning af Vesthavnen i Kalundborg.

Uddybning af havnebassinet sat i gang
Arbejdet med de ydre værker i Vesthavnen er efterhånden meget synligt og tager mere og mere form og selv om tidsplanen er skredet lidt grundet den kran som røg i vandet i november sidste år, så regner havnefogeden med, at de første både kan få plads i havnen lige omkring 1. maj. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Arbejdet med at etablere nye ydre værker og en helt ny skibbro i Kalundborg Vesthavn skrider frem. I denne uge er uddybning af havnebassinet også i gang.

Mandag i denne uge begyndte uddybningsfartøjet Helle Saj på uddybning af Vesthavnen i Kalundborg.

Det sker som en del af den store renovering som i øjeblikket er i gang, hvor MT Højgaard, som er hovedentreprenør på opgaven, etablerer nye ydre værker og en helt ny skibbro.

Helle Saj har et lastrum på 110 m3 og er udstyret med en såkaldt klapbund. Skibet er især velegnet til små lystbådehavne og passer derfor godt til opgaven i Kalundborg. Helle Saj har to støtteben og en gravemaskine monteret i stævnen, som kan grave i ned til 7,5 meters dybde.

Bundmateriale sejles til Randers

”Vi er i gang med en oprensning af havbunden i forhold til at nå den dybde som bliver beskrevet i den Danske Havnelods,” fortæller havnefoged i Kalundborg Kommune, Michael Høy, og fortsætter, ”Noget af det bundsediment (bundmateriale) som graves op er forurenet og skal i deponi og bliver faktisk sejlet til Randers mens andet af det opgravede materiale sejles til vores klapplads et godt stykke ud for Asnæs.”

Vesthavnen skal graves ud så vanddybden bliver mellem 2,50 meter og op til 5 meter.

Har ikke brug for flere uforudsete opgaver

Arbejdet med de ydre værker i Vesthavnen er efterhånden meget synligt og tager mere og mere form og selv om tidsplanen er skredet lidt grundet den kran som røg i vandet i november sidste år, så regner havnefogeden med, at de første både kan få plads i havnen lige omkring 1. maj.

”Vi har ikke helt indhentet tidsplanen efter uheldet med den kran som røg i vandet, så vi har ikke brug for flere uforudsete opgaver, tidsplanen siger lige omkring 1. maj, så det sigter vi efter, men vi har travlt,” fortæller Michael Høy.

Selv om bådene kommer i vandet og skal have plads ved de nye broer, så vil det sidste arbejde pågå frem til omkring september hvor hele projektet skal afleveres.

Del