Uddeling af overskudsmad er nu sat i system i eget hus

Mandag eftermiddag blev Madoasen officielt indviet.

Uddeling af overskudsmad er nu sat i system i eget hus Mandag eftermiddag blev Madoasen i Høng officielt indviet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Madoasen, som er uddelingssted for foreningen Stop Spild Lokalt for Høng og omegn, blev mandag eftermiddag officielt indviet.

Masser af mad bliver hver eneste dag året rundt smidt ud fra landets supermarkeder. Over en flaske rødvin besluttede ægteparret Karina og Michael Diekelmann, at det måtte der gøres noget ved, og mandag eftermiddag blev Madoasen så officielt indviet på Vestre Fuglsangsvej i Høng, hvor der flere gange om ugen bliver udleveret overskudsmad til dem der er interesseret og møder op.

Det lille hus som nu rummer Madoasen er stillet til rådighed af Høng Gymnasium og HF, mens det er lokale sponsorer som har doneret penge til bl.a. el, og benzin til dem som henter maden i de otte supermarkeder i Gørlev, Høng og Dianalund, som der er lavet aftale med, hvor der hentes madvarer som ellers ville være endt i en container.

”Vi er nu flyttet ind det her lille fine hus og der så mange ting der er blevet så meget nemmere nu vi har vores eget, samtidig med, at mange sponsorer støtter op om stedet og de 25 frivillige som driver stedet,” sagde Karina Diekelmann i sin tale til de mange fremmødte, og fortsatte, ”I 2030 skulle vi gerne være en uddøende race, for så skulle vi gerne have nået vores verdensmål om, at der ikke skal produceres så mange fødevarer.”

Borgmester Martin Damm var inviteret til at klippe det røde bånd sammen med Karina Diekelmann, men inden der blev klippet med de to sakse, så sagde han,

”Tænk hvad et glas rødvin kan føre til, og sådan er det med frivilligt arbejde, der er mange gode kræfter, men der er også nogen som skal tage initiativet og det har Karina og Michael jo gjort på en meget vigtig dagsorden, det er et fantastisk gåpåmod i har.”

En del af de 25 frivillige er mennesker som er særligt udfordret.

”Vi har en del pensionister som kører om formiddagen og henter mad i supermarkederne, men dem som er i Madoasen og er med til uddelingen af mad er skæve eksistenser, det er fx ensomme og der er også tidligere misbrugere. Det har jeg valgt på grund af mit job i socialpsykiatrien,” fortæller Karina Diekelmann.

Blandt de mange gæster som var mødt op til indvielsen af Madoasen var Rikke Almgaard som overrakte en check på 25.000 kr. fra Sparekasse Sjælland-Fyn Fonden til Karina og Michael Diekelmann.

Der uddeles gratis overskudsmad i Madoasen mandage 18-19, onsdage 16-17, fredage 16-17 og lørdage 11-12.

Læs mere - klik her

Del