Uddannelsesmesse lover spændende oplevelser

Dette års Kalundborg Uddannelsesmesse løber snart af stablen med en inspirerende dag for unge og deres forældre.

Uddannelsesmesse lover spændende oplevelser
Foto: Gitte Korsgaard

Af Lasse Petersen

Den 15. november står Kalundborg Kommune igen for at afholde Kalundborg Uddannelsesmesse i Kalundborg Hallerne. Her kan unge i kommunen få et overblik over uddannelses- og jobmulighederne i lokalområdet.

Arrangementet er gratis, og alle 8. klasser, 9. klasser samt 10. klasser er inviteret i skoletiden. Derudover er uddannelsesmessen åben for alle andre interesserede mellem klokken 14 og 16.

Til messen vil uddannelsesinstitutioner og lokale virksomheder være klar til at svare på spørgsmål og gennem oplevelser give et indblik i de mange uddannelses- og karrieremuligheder, der findes i Kalundborg og omegn.

"Vi er meget optaget af, at de mange unge besøgende møder en levende uddannelsesmesse, ellers bliver det for kedeligt og abstrakt at snakke om uddannelse og karriere – derfor fokuserer vi på, at messen gør de unge nysgerrige," siger Trine Jacobsen fra Ungdommens Uddannelsesvejledning Kalundborg, som er med til at arrangere Kalundborg Uddannelsesmesse i samarbejde med Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Bred vifte af oplevelser

På uddannelsesmessen får de unge og forældre mulighed for at møde andre unge og lære mere om deres uddannelsesvalg inden for en bred palet af uddannelser og fag. Kalundborg Uddannelsesmesse byder i år på blandt andet DTU's Scienceshow, et inspirerende udbud af videregående uddannelser, såvel som en bred vifte af lokale ungdomsuddannelser og innovative lokale virksomheder.

Som noget nyt vil der i år være over 40 oplæg fra andre unge rollemodeller, som skoleeleverne deltager i sammen med deres klasselærere. Eleverne vil opleve en varieret dag, hvor arrangørerne har gjort sig umage for at tilrettelægge et spændende program for alle.

"Det er vigtigt for det lokale erhvervsliv, at de unge, som skal på arbejdsmarkedet om nogle år, får gode muligheder for at få øje på de spændende funktioner og jobmuligheder, som virksomhederne tilbyder lokalt. Samtidig har virksomhederne brug for de unge for at kunne fastholde den vækst og udvikling, der er på Kalundborgegnen i disse år. Det glæder os derfor, at så mange uddannelsesinstitutioner og lokale virksomheder bakker op om messen, og at messen i år har deltagelse af dobbelt så mange unge som seneste uddannelsesmesse. Vi tror på, at det er med til at give de unge viden og overblik over de muligheder, der er for uddannelse og job lokalt," siger Rikke Dybkjær Meltz fra Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Mere end bolcher og brochurer

Alle elever deltager i år i et særligt fast tilrettelagt program, som skal give inspiration og nye erfaringer for de unge om lokale uddannelser og jobs. På den måde vil alle elever få en på opleveren ved de mange kreative og praktiske aktiviteter, som standholderne gør sig stor umage med passer til de unge. På den måde er Kalundborg Uddannelsesmesse meget mere end bolcher og traditionel brochureuddeling.

"Vi er meget inspirerede af DM i Skills, hvor alle elever får mulighed for at få fingrene i faget på en måde, hvor det kan smages, mærkes og opleves på en lavpraktisk måde. Det, tror vi på, gør en forskel, når de unges nysgerrighed og refleksioner om uddannelsesvalg får en saltvandsindsprøjtning på sådan en dag," siger Lise Lykke Vad, Projektkoordinator for Uddannelsesmessen.

Eleverne deltager forskudt hen over dagen. I skoletiden fra klokken 8.30 til klokken 14 er kommunens 8. klasser, 9. klasser og 10. klasser inviteret sammen med elever fra FGU-skolen i Svebølle og elever fra Allikelund Gymnasium, hvor de deltager i to forskellige hold. Klokken 14 kommer elever fra Kalundborg Gymnasium og Processkolen og deltager på messen, og dørene åbnes for alle øvrige interesserede, for eksempel elever, der kommer og deltager med deres forældre.

Messen er blevet til i et tæt samarbejde mellem UU Kalundborg og Kalundborgegnens Erhvervsråd og finansieres med bevilling fra Børn- og Familieudvalget i Kalundborg Kommune.

Del