Tyveri fra seks personbiler

Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil

Tyveri fra seks personbiler

Seks bilejere har i løbet af weekenden anmeldt til politiet, at der har været tyveri eller forsøg herpå fra deres personbiler, som har været parkeret forskellige steder i Kalundborg.

I løbet af natten mellem fredag og lørdag gik det ud over to biler på hhv. Klosterparkvej og Fr. Andersensvej, og natten mellem lørdag og søndag var biler henstillet på Klosterengen og Biotekparken udsat for tyverier. Natten mellem søndag og mandag gik det ud over en bil, der var henstillet på Klosterkrogen i Kalundborg.

Fælles for alle tyverierne og forsøg herpå er, at en bag- eller siderude er blevet knust for at få adgang til bilernes kabine, hvorfra tyven(e) har stjålet betalingskort, personlige dokumenter, kontanter samt drikke- og madvarer.

Politiet har optaget rapport om de anmeldte tyverier og vil i den forbindelse gerne i kontakt med personer, der måtte have set eller hørt noget usædvanligt på de anførte veje de pågældende nætter. Endvidere opfordres indehavere af privat videoovervågning til at kontrollere, hvorvidt nogen i løbet af weekenden kan have haft fremmede personer inde på privat grund f.eks. i nærheden af et køretøj. Oplysninger i sagerne kan gives til politiet på tlf. 114.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra bilen

Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

  • Fjern alt af værdi fra kabinen, dette gælder radio/CD-afspiller – GPS – Fladskærme – computere m.v. samt tøj – tasker – indkøbte gaver – bæreposer m.v.
  • Læg tingene i bagagerummet, hvis det er muligt.
  • Åbn eventuelt handskerummet og andre gemmer bag låger, så man kan se, at der ikke ligger værdier i bilen.
  • Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.

Del