Tricktyveri afværget af opmærksom borger

Hun opdagede en fremmed mand rode i bilen alt imens, at hun blev forsøgt afledt af en anden.

Tricktyveri afværget af opmærksom borger
Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tyv-kalundborg.dk

Fredag ved middagstid anmeldte en 57-årig kvinde fra Kalundborg, at to mænd formentlig havde forsøgt at stjæle fra hende ved at aflede hendes opmærksomhed. Hun havde opdaget en fremmed mand rode i bilen, da hun blev forsøgt afledt af en anden.

Hun oplyste, at hun efter afsluttet indkøb, hvor hun havde anvendt et betalingskort, havde anbragt sin taske og sine varer i bagagerummet på sin bil. Pludselig var hun blevet kontaktet af en fremmed mand med en tom indkøbsvogn og en notesblok i hånden. Manden havde spurgt om vej til et hospital, hvis adresse den 57-årige skulle skrive ned.

Den 57-årige bemærkede, at den fremmede mand samtidig kiggede efter noget bag hende, hvilket viste sig at være endnu en fremmed mand, der havde fat i et indkøbsnet, som han skyndsomt lagde fra sig. Den 57-årige blev forsøgt afledt med yderligere spørgsmål, men hun stillede sig foran bagagerummet, så ingen af de to mænd kunne få fat i hendes pung og betalingskort mv.De to mænd forlod nu området uden at have taget noget fra anmelderens bil. Hun var dog overbevist om, at de to mænd havde haft til hensigt at stjæle hendes betalingskort, såfremt de måtte have afluret hendes PIN-kode i supermarkedet.

Politiet forsøger nu at få identificeret de to mistænkte mænd og vil i samme anledning erindre om vigtigheden i at skjule PIN-koden, når et betalingskort anvendes. Skjul indtastning af PIN-koden med den frie hånd, eller stå tæt på betalingsterminalen, så ingen kan kigge over skulderen under indtastningen af PIN-koden. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport mandag.

Del