Tredje stik til beboere på plejecentre

Tredje stik til beboere på plejecentre Nu får beboerne på plejecentrene det tredje stik. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Nu får beboerne på plejecentrene det tredje stik. Mere end 5000 plejehjemsbeboere i Region Sjælland, som kan se frem til at få en tredje vaccination mod COVID-19.

I alt er der 140 plejecentre, der får besøg af vaccinepersonalet fra Region Sjælland. Indsatsen begyndte fredag på Christians Have Plejecenter i Solrød og Blomstergården Plejecenter i Slagelse.

 ”Hele vaccinationsindsatsen startede med de ældre og særligt sårbare. Denne gruppe borgere er der særligt mange af i vores region. For mig er det livsbekræftende, at vi endnu engang kan yde netop disse borgere en særlig, livsvigtig service,” siger Heino Knudsen, der er regionsrådsformand.

Han forventer den samme store tilslutning, som under de første vaccinationsrunder, hvor 5.250 beboere blev vaccineret på plejecentrene. Samtlige plejehjemsbeboere, der allerede er vaccineret i to omgange, får et tredje stik, hvis de ønsker det. Også nye plejehjemsbeboere får tilbudt vaccination. Tilbuddet kommer på baggrund af Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Region Sjælland forventer, at indsatsen med tredje stik er afsluttet inden udgangen af oktober.

Helt generelt beskytter vaccinerne fortsat godt, så for den brede befolkning er der på nuværende tidspunkt ikke behov for revaccination, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Fakta

  • Indsatsen med tredje stik sker i forlængelse af Sundhedsstyrelsens anbefaling. Styrelsen anbefaler, at revaccination af beboere på plejehjem starter nu, da de har øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb i forbinde med COVID-19.
  • Der er en ekstra informationspligt i forbindelse med denne specifikke vaccinationsindsats, inklusiv eventuelt samtykke fra pårørende/værge.
  • Plejehjemsbeboerne får tredje stik med den samme vaccine, som de modtog ved de første stik, dvs. Pfizer eller Moderna.

Del