Tre partier er ude af budgetforhandlingerne

Der var for mange kameler at sluge

Tre partier er ude af budgetforhandlingerne

Af Jens Nielsen

Enhedslisten, Demokratisk Fællesliste og SF i Kalundborg Kommune har besluttet, at udarbejde eget forslag til budget 2022, efter at de har forladt budgetforhandlingerne om Kalundborg Kommunes budget for 2022.

”Vi oplevede desværre igen, at der ikke var tale om en forhandling, men et diktat, hvor vi vurderede, at der for os var for mange kameler at sluge,” siger Niels Erik Danielsen, Gert Larsen og Thomas M. Hiorth i en fælles pressemeddelelse.

Gert Larsen fra Demokratisk Fællesliste, var endda slet ikke blevet inviteret med til forhandlingerne.

Forudsætningerne for årets budgetforhandlinger var svære, idet det blev meldt ud, at visitationerne til Specialskolerne i foråret var steget eksplosivt, ligesom at Voksenspecialområdet igen også har voldsomme økonomiske udfordringer. Begge områder ligger alle tre partiers hjerte meget nært, da det handler om borgere som vi har en særlig forpligtelse til at hjælpe og værne om.

Det er derfor udgangspunktet i i de tre partiers budgetforslag, at ovennævnte områder skal dækkes ind - og at folkeskolen ikke påvirkes økonomisk af de elever som visiteres til specialområdet.

”Vores forslag vil også pege i retning af mere forebyggelse på voksenspecialområdet, da udfordringerne på dette område ikke ser ud til at blive løst foreløbigt. Der vil også blive afsat midler til det grønne område mv.,” siger de tre lokale politikere.

Enhedslisten, Demokratisk Fællesliste og SF er klar med deres budgetforslag torsdag d. 23/9 kl. 8.00, oplyses det i pressemeddelelsen.

Del