Tre nye boligprojekter i Kalundborg

Projekt Højdedraget består af 150 boliger fordelt på otte punkthuse i fire etager samt 1 plans rækkehuse. Lokalplanen er lavet, og nu skal byggetilladelsen blot i hus.

Tre nye boligprojekter i Kalundborg
Thybos vejledende visualisering af Højdedraget på Herredsåsen i Kalundborg- med forbehold for ændringer. Foto: Thybo Ejendomsudvikling

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Thybo Ejendomsudvikling A/S har hele tre nye byggeprojekter i Kalundborg, hvor der skal bygges lejligheder og rækkehuse. Alle tre byggeprojekter ligger på Herredsåsen i Kalundborg, som ikke er langt fra midtbyen.

Projekt Højdedraget, der består af 150 boliger fordelt på otte punkthuse i fire etager samt 1 plans rækkehuse, er der lavet lokalplan på, og når byggetilladelsen er i hus, kan man gå i gang.

Thybo Ejendomsudvikling har været i branchen i snart 15 år, og er en udviklingsvirksomhed, der bl.a. har valgt at satse på bæredygtigt byggeri. Virksomheden har i øjeblikket rigtig travlt, og er godt i gang flere steder, både i Jylland, på Fyn og på Sjælland.

Thybo Ejendomsudvikling beskriver bl.a. deres projekt således: “Beliggende på et strategisk højdedrag i Kalundborgs nordlige udkant, tilbyder ejendommen eksklusive udsigter til både havet og fjorden, samtidig med at den skaber en stærk forbindelse mellem beboerne og det omkringliggende landskab. Med en ideel placering i snitfladen mellem land og by, er den gamle bykerne og dets faciliteter er let tilgængelige.”

Seniorboliger

Projektudvikler Adnan Brkic og projektleder Kenneth Hejendorf – begge ansat hos Thybo Ejendomsudvikling, fortæller, at planen er, at gå i gang til september, og at der også bliver lavet seniorboliger.

“Planen er, at gå i gang i september i år med den nordlige del, altså Højdedraget. Når den er i gang, vil vi på et tidspunkt begynde på den sydlige del, som hedder Fjordglimt. Vi har præsenteret projektet på flere møder med Kalundborg Kommune samt Seniorrådet, og vi har fået virkelig positive tilbagemeldinger. Vi har gjort meget ud af at få tilpasset boligerne, og derfor bliver det også meget blandede boliger, altså både til yngre mennesker, familier og ældre,” fortæller de to, og fortsætter: “Vi gør meget ud af sti-nettet ud til hele området, så alle kan opleve naturen. Her vil vi gerne åbne op for hele Kalundborg by. Det glæder vi os faktisk meget til at bidrage med, så vi også giver noget tilbage til byen. For os handler det meget om helhedsindtrykket.”

Byen har brug for den slags boliger

Jakob Beck Jensen (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget glæder sig over de mange boliger, der skal bygges i Kalundborg, da byen har brug for dem.

“Der er lavet lokalplan på Højdedraget, hvor der skal bygges ca 100 boliger. Det er jo tidligere Innovater, der stod for byggeprojektet, men Thybo har nu overtaget, og de har også planer om to andre boligprojekter på Herredsåsen. Dem er der dog endnu ikke lavet lokalplan på. De skal vel også lige se, hvor stor interessen er - om de skal gå i gang med de andre projekter med det samme. Men på Højdedraget skal de bare have søgt en byggetilladelse, og så skal de i gang. De går forhåbentlig i gang inden sommerferien, da vi virkelig mangler den slags boliger i Kalundborg,” fortæller Jakob Beck Jensen, og fortsætter: “Der er snart heller ikke flere byggegrunde tilbage på Herredåsen, så man må sige, at der virkelig er  udvikling på boligområdet.”

To projekter mere på vej

Udover Højdedraget, har Thybo også et projekt i støbeskeen, der hedder Stokværk med 20 boliger og et fælleshus. Det er et moderne bofællesskab, der skal forene privatliv med fællesskabsfølelse, skriver de. Projektet tilbyder både private boliger og fællesarealer.

“Et bofællesskab er ikke bare en bolig, men et livsstilskoncept, der vægter bæredygtighed, fællesskab og velvære højt. Med andre ord: Bofællesskabet Stokværk er engagement, honningbier, hverdagen, bevægelse, fællesspisning, brødbagning, naturlegeplads, friskplukkede jordbær og bænke i solen. Byrummet inspirerer til et stærkt engagement, hvor alle har frihed til at gå til og fra fællesskabet efter lyst og behov,” således lyder det på Thybos hjemmeside.

Derudover har de projektet Fjordglimt med 96 boliger, der er et rækkehusprojekt med udsigt over fjorden.

“Vores omhyggeligt udvalgte placering tilbyder moderne rækkehuse på både 1 og 2 plan, designet til at optimere både udsigten og beboernes komfort. Dette attraktive ejendomsprojekt forener naturen med arkitekturen, så det smukt integreres i det omkringliggende landskab. Mellem husene vil der være plads til et liv med forskellige fællesskabsorienterede aktiviteter og rekreative opholdssteder,” står der beskrevet om projektet på Thybos hjemmeside.

Se mere om Thybos projekter her: Thybo eller på Bo i Kalundborg

Del