Tre NATO skibe ankommer i morgen

Egentlig skulle der have været fire NATO skibe, men det norske støtteskib HNoMS MAUD, er gået til værft i Norge.

Tre NATO skibe ankommer i morgen NRP Corte-Real (F332) er en fregat i Vasco da Gama-klasse, der drives af den portugisiske flåde. Fredag anløber skibet Kalundborg Havn sammen med to andre NATO skibe.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I morgen, fredag, får Kalundborg Havn endnu engang internationalt besøg, denne gang er det tre NATO skibe, og ikke fire, som først planlagt, der lægger til kaj i Kalundborg.

Egentlig skulle der have været fire NATO skibe, men det norske støtteskib HNoMS MAUD, er gået til værft i Norge i stedet, fortæller havnedirektør ved Kalundborg Havn, Bent Rasmussen. Seneste melding er dog, at de andre skibe vil ankomme i morgen, fredag, den 26. august.

Karel Doorman, der er et multifunktionsstøtteskib fra Royal Dutch Navy, vil ankomme omkring kl. 10, og de to andre skibe NRP Corte Real, der er en fregat fra Portugal, og den norske fregat HNoMS Roald Amundsen vil ankomme kl. 13. Tidspunkterne kan dog endnu ændre sig.

Ifølge Bent Rasmussen skal de tre Nato skibe af sted fra Kalundborg igen mandag den 29. august. Skibene vil være i Kalundborg Havn under maritim sikring, og skibene vil blive placeret ved forskellige kajer i havneområdet

Håber på besøg i byen

Skibene lægger til kaj i Kalundborg Havn for at proviantere og holde pause. Samlet er der omkring 510 besætningsmedlemmer. Kalundborg Havn håber, at besætningsmedlemmerne vil besøge byen og lokalområdet, og dermed få en god oplevelse af byen, som det var tilfældet med det amerikanske krigsskib USS Gunston Hall, der lå i Kalundborg Havn i flere dage. Schultz Shipping A/S, Kalundborg var agent for USS Gunston Hall, og det er de således også, når de tre NATO-fartøjer gæster Kalundborg fredag.

Del