Transportordfører kan ikke anbefale en broforbindelse

"Det er helt absurd, at man i det hele taget kan komme i tanke om at lave en motorvej gennem Røsnæs"

Transportordfører kan ikke anbefale en broforbindelse Transportordfører Alex Ahrendtsen, Dansk Folkeparti, i midten, var mandag inviteret til Kalundborg for at se på linjeføring af en eventuel Kattegatforbindelse. Her sammen med formanden fra modstandsgruppen ’Nej til Motorvej på Røsnæs’, Louise Paaschburg og Martin Schwartzbach, kommunalbestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Transportordfører Alex Ahrendtsen, Dansk Folkeparti, var mandag inviteret til Kalundborg for at se på linjeføring af en eventuel Kattegatforbindelse. ”Det er helt absurd, at man i det hele taget kan komme i tanke om at lave en motorvej gennem Røsnæs,” siger han.

En eventuel Kattegatforbindelse har lange udsigter og det er i sidste ende politikerne som bestemmer om den skal gå over Røsnæs, selv om det er den løsning Vejdirektoratet arbejder med. Mandag var transportordfører Alex Ahrendtsen, Dansk Folkeparti, på Røsnæs hvor han mødte formanden fra modstandsgruppen ’Nej til Motorvej på Røsnæs’, Louise Paaschburg.

”Jeg har forklaret hvordan verden ser ud med Kalundborg øjne og af to onder så skal man vælge Asnæs hvis vi i det hele taget skal have en Kattegatforbindelse. Vi er ikke modstander af forbindelsen, men det skal være en tunnelløsning, men den løsningsmodel vi kigger ind i, den kommer nok ikke til at hænge sammen i virkeligheden,” fortæller Martin Schwartzbach, kommunalbestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti, som mandag viste Alex Ahrendtsen rundt i Kalundborgområdet, så han kunne få et indtryk af, hvor store ødelæggelser en eventuel Kattegatforbindelse vil medføre.

”Jeg synes ikke vi skal sige ja til en broforbindelse af mange forskellige årsager, bl.a. af hensyn til det her skønne naturområde, sammenhængskraften i Danmark og hensynet til Samsø. Det er nok muligt at lave en tunnelløsning ud gennem Asnæs, men det bliver nok så dyrt, at projektet begynder at skride, så med det jeg har hørt og set i dag, der kommer jeg til at anbefale folketingsgruppen, at vi ikke skal have en broforbindelse. Det er helt absurd, at man i det hele taget kan komme i tanke om at lave en motorvej gennem Røsnæs,” siger Alex Ahrendtsen.

I følge transportordføreren fra Dansk Folkeparti vil en Kattegatforbindelse nok være en gevinst for København og Århus, men han er skeptisk over, om resten af Danmark kommer til at hænge sammen og er ikke interesseret i at der sker en skævvridning af landet.

”Som transportordfører og landspolitiker har jeg et ansvar for, at hele Danmark hænger sammen,” siger Alex Ahrendtsen.

Louise Paaschburg formand for ’Nej til Motorvej på Røsnæs’ var godt tilfreds med transportordførerens udmelding om et nej til en broforbindelse.

”Det glæder mig, at transportordføreren har fokus på en tunnelløsning, fordi den løsning vil være mindre indgribende i hele lokalsamfundet,” siger Louise Paaschburg

Del