Træf nogle bevidste valg for ikke bare at gøre som de andre

De indrømmer begge, at afstanden nogle gange har kostet lidt på fraværet, men er enige om, at de har fået nye venner for livet.

Træf nogle bevidste valg for ikke bare at gøre som de andre
Frederik og Mathias går begge på Slotshaven Gymnasium på HHX -delen. De har det til fælles, at de har 40-45 minutter i skole og så, at de er nogle unge mennesker, der tidligt træf nogle bevidste valg for ikke bare at gøre som de andre.  Privatfoto

Frederik Herløv Sørensen fra Ulstrup og Mathias Nordbo fra Nyrup er begge gode eksempler på, at man sagtens kan bo i Kalundborg og få sin ungdomsuddannelse i Holbæk.

De indrømmer begge, at afstanden nogle gange har kostet lidt på fraværet, men er enige om, at de har fået nye venner for livet, helt anderledes faglige kompetencer, rejseoplevelser ud over det sædvanlige og i Frederiks tilfælde også en lokal traineeplads.

Frederik og Mathias går begge på Slotshaven Gymnasium på HHX -delen. De har det til fælles, at de har 40-45 minutter i skole og så, at de er nogle unge mennesker, der tidligt træf nogle bevidste valg for ikke bare at gøre som de andre. 

Frederik forklarer: ”Dengang jeg valgte ikke at gå i STX, så var det fordi alle andre gjorde det. Jeg ville have nogle andre oplevelser og har fået det på Slottet. Det sociale liv er stærkt. Jeg har fået rigtig gode venner i klassen og så har jeg fået undervisning med fokus på økonomi, erhvervsliv og internationale samfundsforhold. Det synes jeg er fedt.”

Mathias tager over: ”min søster havde gået på Slottet og talt godt om det. Jeg havde det også sådan, at jeg ikke havde lyst til at lave det samme som i folkeskolen tre år mere. Med de nye fag på en HHX synes jeg det blev mere interessant at gå i skole og have virksomhedsøkonomi, afsætning eller jura.”

Når man går lidt til de to ’drenge’, ser de selvfølgelig både fordele og ulemper ved afstanden til skole. Frederik siger, han nogle gange får lavet afleveringer hvis han tager toget, men ofte sidder og sludrer med sin fætter, der også går på Slotshaven Gymnasium. Både Frederik og Mathias er begge blevet så gamle, at de også kan køre bil, ofte også sammen. Mathias skal selv betale benzin, men Frederik har en anden aftale:

”Mor betaler benzinen og jeg får en uddannelse,” siger Frederik og griner.

Frederik og Mathias er enige om, at de har fået en vennekreds der rækker langt længere end Kalundborg med venner fra både Odsherred og Holbæk. Og på trods af rejsetiden har de aldrig fortrudt deres valg. Mathias har planlagt at studere videre på CBS efter huen. For Frederik er planerne langt mere konkrete og lokale i Kalundborg.

”I Slotsugen var jeg i praktik. Det er den uge hvor Slottet fjerner det almindelige skema til fordel for aktiviteter lige fra escape rooms til sprogrejser til Malaga og Manchester,” Mathias afbryder: ”ja, jeg lærte at lave podcast i et professionelt studie i år.” Frederik fortsætter: ”I år var jeg i praktik hos Schultz Shipping A/S. Det var sådan en succes, at jeg siden har fået studiejob og nu starter i en traineestilling når jeg har fået hue på.”

I forhold kun at kende én på første skoledag, så har Frederik og Mathias styr på deres prioriteter også selv om det er nødvendigt at rejse lidt længere for at opfylde dem.

Del