Trådte i pedalerne for den gode sag

"Det er vigtigt med opbakning, og vi er meget glade for den store opbakning, som vi møder her i dag."

Trådte i pedalerne for den gode sag
Lørdag var der cykelevent i Go' Form Kalundborg, hvor man samlede ind til Scleroseforeningen. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lørdag var der cykel event til fordel for Scleroseforeningen, og der blev i høj grad trådt i pedalerne hos Go Form i Kalundborg for at samle penge ind i den gode sags tjeneste.

Det var fem instruktører til arrangementet lørdag formiddag, hvor rigtig mange havde tilmeldt sig, faktisk var alle 20 cykler købt. Instruktør Lene Johansen fra Go’ Form lagde hårdt ud kl. 9, da eventet begyndte.

Lene Johansen stod for arrangementet, hun er nemlig tilmeldt Cykelnerven, Danmarks hårdeste velgørenhedsevent, hvor deltagerne til sommer kommer til at krydse de mest afgørende Tour-de-France stigninger på årets Tour-de-France rute.  Deltagerne på Cykelnerven forpligter sig til at lave forskellige events for, at samle penge ind til Scleroseforeningen, og lørdagens indendørs cycling event, som varede fem timer, var et af Lene Johansens bidrag til den gode sag.

Opbakningen har igen været stor, og alle cykler er solgt Hver cykel koster 500 kr., og der cykles i fem timer. Men man må gerne dele en cykel, hvis mn ikke vil cykle i fem timer. Alle pengene går selvfølgelig ubeskåret til Scleroseforeningen, samtidig har jeg fået Meny Kalundborg til at give den fine kage, Coop 365 har givet frugt, Go’Form giver morgenbrød og lægger lokalerne til. Ligesom alle instruktørerne deltager frivilligt,” fortæller Lene Johansen og fortsætter: ”Når Tour de France udgiver ruten, så vurderer Dennis Ritter, hvilke stigninger, han tror bliver de afgørende stigninger, og han ligger så Cykelnervens tur ud fra de stigninger. Vi kører så ruten i fire dage, og det er en virkelig fed tur. Det er sjovt, og vi har faktisk to på vores hold, der har sclerose, og som også kører ruten.”

Den lokale Scleroseforening kiggede forbi

Også den lokale Scleroseforening var repræsenteret i Go’ Form lørdag formiddag, da formand for Scleroseforeningen i Kalundborg, Susanne Modin samt medlem Tove Justesen var mødt op for at vise deres glæde over, at så mange bakkede op om eventet.

”Vi er så glad for og stolte over, at så mange vil hjælpe med at samle penge ind til forskning i sclerose, det er der brug for. Dejligt at nogle bakker op om os, og der er faktisk 17.000 mennesker med sclerose  i Danmark i dag, så det er en sygdom, man er nødt til at forske mere i,” fortæller Susanne Modin.

Bedre til at diagnosticere, men der er brug for penge til forskning

Susanne Modin og Tove Justesen har begge fået konstateret sclerose for mange år siden, Tove i 1999, og Susanne i 2002, men hun har dog haft sygdommen siden 1981, men uden at være diagnosticeret.

I dag er man bedre til at diagnosticere det var man desværre ikke dengang. I dag ved vi også, at træning er vigtig, og derfor giver netop sådan et arrangement, som det i dag, også mening. Det er vigtigt med opbakning, og vi er meget glade for den store opbakning, som vi møder her i dag,” siger Tove Justesen, hvis mand også cyklede til fordel for den gode sag i dag.

Del