Traditionsrigt motionsløb i nye rammer og med nyt navn

Det traditionsrige Røsnæsløb, som Kalundborg IF tidligere har afholdt i 43 år på Store Bededag har fået nye rammer, ny dato og skiftet navn til Røsnæs Naturløb.

Traditionsrigt motionsløb i nye rammer og med nyt navn
Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Store Bededag er ikke længere en helligdag, derfor har Kalundborg IF været nødt til at ændre konceptet for det traditionsrige Røsnæsløb. Fremover samles alle ruter på Røsnæsspidsen den 1. lørdag i maj.

Det traditionsrige Røsnæsløb, som Kalundborg IF tidligere har afholdt i 43 år på Store Bededag har fået nye rammer, ny dato og skiftet navn til Røsnæs Naturløb.

Kalundborg IF har valgt at flytte løbet til spidsen af det naturskønne Røsnæs og det afholdes 4. maj 2024. Den 1. lørdag i maj i år og de kommende år. Klubben er glad for at kunne tilbyde et løb der virkelig giver mulighed for at opleve Røsnæs, hvor og når den er smukkest. Ruterne er valgt så både børn og voksne, nyløbere eller erfarne kan få en god gang- eller løbeoplevelse.

Kalundborg IF håber at mange vil tage godt i mod denne nye Røsnæs tradition for at komme ud i naturen den 1. lørdag i maj.

”Der er mulighed for at gå alle ruter, som for en stor del foregår på trampestierne og ikke umiddelbart egnet til barnevogn eller klapvogn. Du kan vælge mellem følgende tre ruter:
3 km, 6 km og 10 km. Der er naturligvis medaljer til alle børn,”
fortæller Charlotte Jørgensen, bestyrelsesmedlem i Kalundborg IF.

Der vil være depot ved fyret på 6 og 10 km. ruterne og i målområdet.

Røsnæsløbet er et tilbud til mange målgrupper fra begyndere til mere trænede. Kalundborg-IF håber med dette fælles arrangement at kunne skabe en dag, der kan inspirere flere til bevægelse, øge kendskabet til lokalområdet og bare give deltageren en god oplevelse sammen i nogle fantastiske naturmæssige og spændende landskabelige rammer.

Røsnæs er en halvø vest for Kalundborg og med dette løb er det lagt et større logistisk arbejde ind for at give en så stor oplevelse af området som muligt. Løbet har også til formål at blande motionsgrupper, således at der er noget at samles om for hele familien eller vennegruppen uagtet at man er på forskelligt træningsniveau.

Løbet har tidligere haft ca. 150 deltage, og klubben håber at dette traditionsrige løb i en ny variant at lokke mange lokale og udenbyes gåfolk og løbere til. Særligt håber klubben, at de nye rammer på Røsnæsspidsen vil være et tilbud til mange om at prøve den stemning det giver at komme af sted med nummer på.

Der er nummerudlevering, omklædning m.v. ved Røsnæs Naturskole. Kalundborg IF lover en forrygende udsigt på hele ruten og rygvind på halvdelen at ruten.

Løbet afholdes på Naturstyrelsens arealer og har start og mål ved Røsnæs Naturskole, Røsnæsvej 458, 4400 Kalundborg. Tilmelding kan ske på Kalunundborg-if.dk.

Programmet for Røsnæs Naturløb

Tid: Lørdag den 4. maj 2024. Nummerudlevering fra kl 9:45. Fælles opvarmning kl 10:45.

Sted: Røsnæs Naturskole, Røsnæsvej 458. 4400 Kalundborg. I målområdet tilbydes kaffe, kage, saftevand og frugt.

Læs mere her 

Del