Traditionelt - og julemad med et twist
Inden længe begynder folk så småt at planlægge julemåneden. Hos Slagter Jacob er man klar til den søde juletid og alt, hvad dertil hører.
Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk
Efteråret har været god ved os, og vi har haft en smuk sensommer, men nu siger kalenderen oktober, og inden længe begynder folk så småt at planlægge julemåneden. Hos Slagter Jacob er man klar til den søde juletid og alt, hvad dertil hører.
Hos Slagter Jacob i Kordilgade i Kalundborg ved man godt, at der skal forberedes til juleræset, der inden længe sætter ind. Folk er allerede i gang med at booke til diverse julefrokoster og ikke mindst Mortens Aften. Derudover vælger mange at få mad udefra til Nytår, så der er nok at se til både efterår og vinter.
“Det er dejligt, at folk i god tid melder ud. Det gør det hele lidt lettere, men vi er nu godt gearet til mange kuverter, da vi har et stort køkken og mange ansatte. Vi leverer både til store og små virksomheder samt store og små private selskaber, ligesom vi gerne kører ud i hele kommunen,” fortæller Jacob Nielsen, der ejer Slagter Jacob I Kordilgade i Kalundborg.
Fokus på hjemmelavet mad af gode råvarer
Han fortæller endvidere, at de går meget op i, at lave maden helt fra bunden selv. Ligesom lokale råvarer også er noget, de har stort fokus på. Slagtermesteren oplever, at kunderne sætter stor pris på det ekstra arbejde, som de i forretningen lægger i de mange forskellige muligheder for hjemmelavet mad
“Det er vigtigt for os at lave det hele selv. Det er vores dna, og det tror jeg også, at folk sætter pris på. Men selv om, at vi har et stort køkken er det en god ide at få bestilt i god tid, da det selvfølgelig tager tid at lave mad fra bunden. Og har man booket til en dato, og finder ud af, når man nærmer sig, at man er lidt flere eller færre, finder vi også ud af det. Vi kan altid rette lidt til undervejs,” fortæller Jacob Nielsen.
Traditionelt – og med et twist
Hos Slagter Jacob kan man allerede nu bestille sin ferske and, økologisk gås og/eller and fra Sejerø, flæskesteg, medister og meget mere til julemiddagen. Ligesom mange er begyndt at booke mad til Mortens Aften, diverse julefrokoster og ikke mindst nytårsaften. Der fåes den traditionelle julefrokost, men også julefrokost med et twist.
“Vi har ikke rigtig nogen deadline for fx vores nytårsmenu, men vi ved, at når vi når 1000 kuverter, tager vi ikke flere ind. Julefrokostmenuerne er jo lidt anderledes, ada det spreder sig over flere dage, men også her, er der selvfølgelig en god idé at bestille i god tid,” fortæller Jacob Nielsen, og fortsætter: “Vi har både den traditionelle juletapas og den mere utraditionelle alt efter, hvad man er til. Den vil vi i øvrigt også have her i butikken, hvis man lige kommer forbi og får lyst til juletappas. Generelt kan vi mærke at mad og tradition betyder meget for folk, og det er jo også rigtigt – den samme mad kan smage forskelligt alt efter, hvor du befinder dig og med hvem. Og så vælger flere og flere bare at bestille julefrokosten eller nytårsmenuen færdiglavet, fordi det giver dem tid til at hygge sig med familie og venner.”
Menu til Mortensaften kan hentes både lørdag og søndag den 10. november, hvor der er Mortens Aften, dog skal man komme mellem kl. 10-12 søndag, hvis man ikke har hentet det lørdag. Ligeså forholder det sig med juleaftensdag den 24. december og nytårsaftensdag den 31. december. Her kan man også afthente mellem kl. 10-12.
Vil man se mere fra Slagter Jacob, kan man gå ind på www.slagterjacob.dk og bl.a. se Mortens Aften menu, julemenuer samt nytårsaftensmenu.