Tour de Uddannelse

Der er mange valg at træffe i øjeblikket. Blandt andet skal de unge i 9. og 10. klasse lige om lidt til at vælge ungdomsuddannelse.

Tour de Uddannelse
’Tour de Uddannelse’ er en tilbagevendende begivenhed, hvor kommunens ungdomsuddannelser, UU og Kalundborg Kommune arbejder sammen for at hjælpe grundskoleeleverne til at vælge den rigtige uddannelse for dem.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Der er mange valg at træffe i øjeblikket. Blandt andet skal de unge i 9. og 10. klasse lige om lidt til at vælge ungdomsuddannelse. For at hjælpe de unge med at træffe det rette valg, har ’Tour de Uddannelse’ i denne uge været rundt på 14 skoler i Kalundborg Kommune for, at fortælle om alle de forskellige ungdomsuddannelser, de unge kan vælge imellem.

’Tour de Uddannelse’ er en tilbagevendende begivenhed, hvor kommunens ungdomsuddannelser, UU og Kalundborg Kommune arbejder sammen for at hjælpe grundskoleeleverne til at vælge den rigtige uddannelse for dem. ’Tour de uddannelse’ er en lokal messe på de 14 skoler, hvor nuværende elever, undervisere og studievejledere fra ungdomsuddannelserne fortæller om ungdomsuddannelsernes indehold, egne opleveler og hvilke fremtidige muligheder, de forskellige uddannelser giver.

Processkolen, EUC Nordvestsjælland, var en af de første stande, man kunne stoppe op ved på messen. Her kunne eleverne høre mere om, hvordan man bliver Procesoperatør, uddannelserne inden for Lager og Transport samt Elektrikeruddannelsen.

Tour-holdet bestod af følgende uddannelsesinstitutioner Allikelund Gymnasium, EUC Nordvestsjælland, Høng Gymnasium og HF, Kalundborg Gymnasium og HF, Roskilde Tekniske Skole - medieuddannelser samt ZBC - SOSU.

Onsdag lagde ’Tour de Uddannelse’ vejen forbi Svebølle Skole, Nyrupskolen, Skolen på Herredsåsen samt K10 på Allikelund Gymnasium. Her fik alle 8.-9. og 10. klasserne hver cirka en time, hvor der kunne samles indtryk til tiden efter grundskolen. Rektor fra Allikelund Gymnasium deltager altid selv i ’Tour de Uddannelse’: ’’Det er meget spændende, at møde vores kommende elever på deres egne skoler, og få en god snak med dem om, hvad de går og drømmer om i fremtiden. Det er super vigtigt, at de unge kan træffe en beslutning om valg af ungdomsuddannelse på et oplyst grundlag - og det er lige præcis, hvad Tour de Uddannelse bidrager med. De unge får her forklaret om mulighederne efter grundskolen og vigtigheden af, at vælge en uddannelse. Og det er i øjenhøjde, idet alle vores elever er rigtig gode til at tale med eleverne på de forskellige skoler,” fortæller Rektor Karen Marie Christensen.

Del