Tour de Raklev Børnehave

Tour de Raklev Børnehave Privatfoto

Der var masser af fart og cykelglæde i Raklev Børnehave fredag formiddag. Pædagogerne havde afmærket en længere cykelrute rundt om hele børnehaven og ud på parkeringspladsen, som var spærret af for øvrig trafik.

Forældrene havde i stor stil sørget for, at børnene have fået cykler, løbehjul eller løbecykler med hjemmefra – og cykelhjelme.

Kl. 9.30 bød Teamleder Henrik Hoppe velkommen – fortalte om Tour de France i Kalundborg og Tour de Raklev i børnehaven – dette på både dansk og fransk. Selvfølgelig var børnene iklædt gule, grønne og røde trøjer, men der var tilføjet et orange hold på grund af det store fremmøde. Hurtigt blev feltet fordelt på hele ruten, og entusiasmen var tydelig hos alle.

Pædagogerne havde fordelt rollerne imellem sig. Nogle stod for forplejningen, andre for start og mål, og så var der også samaritter med førstehjælpskassen, som udførte dopingtests for sjov. Ingen blev dog testet positive. Pædagogerne Christina Jensen og Karin Nexø havde stået organisering og planlægning, og da løjerne var vel overstået, var der diplom til alle ”de sejeste cyklister”.

Det var både stolte og glade børn, som havde fået én på opleveren over en helt særlig dag i Raklev Børnehave. Som det blev sagt: ”Fantastisk med så massiv opbakning fra forældrene, - og så er det jo bare festligt!”

Del