Tour de France-trofæet kommer til Kalundborg Kommune

Du har mulighed for at få taget et billede med det flotte trofæ og måske vinde en præmie.

Tour de France-trofæet kommer til Kalundborg Kommune

Som optakt til 2. etape af Tour de France 2022 får alle gennemkørselsbyerne besøg af Tour de France-trofæet, og den 20. januar 2022 ankommer det til Kalundborg Kommune. Her skal det være i 24 timer, hvor det vil blive transporteret rundt i kommunen, så alle får mulighed for at se det store og flotte trofæ.

Når klokken slår 10.15 torsdag d. 20/1 kommer Tour de France-trofæet til Kalundborg Kommune. Trofæet er på tur – eller tour om man vil – i en gul el-ladcykel på vej baglæns ad sommerens tour-rute fra Sønderborg til København.

Trofæet kommer fra Slagelse Kommune, og bliver overleveret til formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Kalundborg Kommune, Hans Munk, ved Drøsselbjerg Kirke. Han modtager trofæet fra Slagelses borgmester, Knud Vincents.

Når det synlige bevis på en tour-sejr er overleveret, cykler Hans Munk på den gule ladcykel med trofæ de 32 kilometer til Kalundborg ad Tour ruten. Han vil være flankeret af ti hjælperyttere fra Tømmerup Gymnastik- og Ungdomsforening (TGU).

”Det bliver en stor oplevelse at cykle med det synlige bevis for sejren i verdens hårdeste cykelløb. Og at vinde i år kræver blandt andet, at man har cyklet igennem vores skønne kommune. Jeg vil opfordre alle de der har mulighed for at følges med os på cykel på hele eller dele af den smukke rute fra Drøsselbjerg til Kalundborg - via blandt andet Mullerup Strand og Bjerge Strand - gør det,” lyder opfordringen fra Hans Munk.

Man kan også heppe langs ruten, hvis temperamentet er mere til det. Trofæet ankommer til Kalundborg Bibliotek ca. kl. 12 – og bliver stillet i en montre, så det kan blive beskuet og beundret.

Kl. 15.15-16.00 vil trofæet blive flyttet til Solskinspladsen af et cyklende optog anført af Kalundborg Cykel Club og Cykling Uden Alder. Ruten starter på Øen (cykler lines op) og cykler gennem Kordilgade til Klostertorvet – kører rundt der og vender – og tilbage til Solskinspladsen.

”Alle er velkomne til at agere eskorte – og der vil være croissanter til de første, der dukker op på Solskinspladsen. Lidt franske er vi da alle sammen den dag,” siger projektleder Cathrine Sinding fra Kalundborg Kommune, der ser dagen som opvarmning til sommerens gule fest.

Der bliver også en lille konkurrence mellem 15.15 og 16.15. Tag et godt billede med eller af trofæet og upload dit billede på Facebook eller instagram med #toureniKalundborg. Så er du med i konkurrencen om en særlig, gul Kalundborg-Tour t-shirt og et oplevelsesgavekort.

Om aftenen får trofæet lov at overnatte på et hemmeligt sted, og ladcyklens batterier skal også have en velfortjent opladning inden, at turen fredag morgen går til Havnsø fra Kalundborg Rådhus. Med et stop i Føllenslev, hvor Borgmester Martin Damm, Kalundborg Kommune, hopper på ladcyklen og kører til Havnsø – flankeret af den mangedobbelte verdensmester i hhv. mountainbike og cykelcross, Henrik Djernis.

”Heldigvis er det en eldrevet ladcykel jeg kører på. Ellers kunne jeg måske have lidt svært ved at følge med Henrik på cyklen. Jeg glæder mig til at køre de sidste kilometer på vores del af tour-ruten, og glæder mig rigtigt meget til sommerens festligheder når feltet ruller igennem vores mangfoldige kommune,” understreger Martin Damm, der også inviterer alle, der har mulighed, til at følge med eller stille sig langs ruten fra Føllenslev til Havnsø. 

I Havnsø bliver trofæet overdraget i et ”mini-topmøde” ved Hofvejen, fra borgmester Martin Damm og den mangedobbelte verdensmester Henrik Djernis til Odsherreds borgmester Karina Vincenz og tidligere verdensmester i landevejscykling Leif Mortensen, der også har en række tour-deltagelser i bagagen.

Se hele programmet på https://kalundborg.dk/borger/kultur-natur-og-fritid/cykelloeb

Del