Tour de France-trofæ er landet i Kalundborg Kommune

Tour de France-trofæ er landet i Kalundborg Kommune
Hans Munk overtog både cykel og trofæ ved Drøsselbjerg Kirke, og sammen med en række seje cykelmotionister fra Tømmerup Gymnastik- og Ungdomsforening (TGU), satte de kursen de 32 km. mod Kalundborg i den stride vind. Foto: Kalundborg Kommune

Af Jens Nielsen

Til sommer kommer verdens bedste cykelryttere til at køre gennem Kalundborg Kommune. Onsdag blev det eftertragtede Tour de France-trofæ overdraget til formanden for kultur- og fritidsudvalget i Kalundborg Kommune, Hans Munk.

Slagelses borgmester Knud Vincents cyklede det ombejlede symbol på verdens største cykelfest med sig fra Slagelse og ind i Kalundborg Kommune torsdag formiddag, hvor det blev overdraget til Hans Munk, formand for kultur- og fritidsudvalget.

Hans Munk overtog både cykel og trofæ ved Drøsselbjerg Kirke, og sammen med en række seje cykelmotionister fra Tømmerup Gymnastik- og Ungdomsforening (TGU), satte de kursen de 32 km. mod Kalundborg i den stride vind.

I Kalundborg er trofæet blevet afleveret på Kalundborg Bibliotek hvor det kan ses frem til midt på eftermiddagen hvor Kalundborg Kommune har arrangeret en lille event på Solskinspladsen.

Torsdag kl. 15.15-16.00 vil trofæet blive flyttet til Solskinspladsen af et cyklende optog anført af Kalundborg Cykel Club og Cykling Uden Alder. Ruten starter på Øen (cykler lines op) og cykler gennem Kordilgade til Klostertorvet – kører rundt der og vender – og tilbage til Solskinspladsen.

”Alle er velkomne til at agere eskorte – og der vil være croissanter til de første, der dukker op på Solskinspladsen. Lidt franske er vi da alle sammen den dag,” siger projektleder Cathrine Sinding fra Kalundborg Kommune, der ser dagen som opvarmning til sommerens gule fest.

Der bliver også en lille konkurrence mellem 15.15 og 16.15. Tag et godt billede med eller af trofæet og upload dit billede på Facebook eller instagram med #toureniKalundborg. Så er du med i konkurrencen om en særlig, gul Kalundborg-Tour t-shirt og et oplevelsesgavekort.

Så mød op i eftermiddag og se det flotte og eftertragtede Tour de France-trofæ.

Del