Tour de France: Husk sikkerheden

Kalundborg Kommune til, at man også skal huske sikkerheden, når Tour De France rammer Kalundborg. 

Tour de France: Husk sikkerheden I morgen er den store dag, hvor Tour de France kommer til Kalundborg Kommune. Kommunen henviser til, at alle borgere husker på sikkerheden omkring det, at være tilskuer til så stort et cykelløb. Foto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lørdag rammer Tour de France Kalundborg Kommune, og det betyder fest for tusindvis af tilskuere langs ruten. Men alt imens, at man glæder sig over cykelløbet, henviser Kalundborg Kommune til, at man også skal huske sikkerheden.

Men når så mange cykelryttere kører gennem kommunen i høj fart, betyder det også, at der kan opstå farlige situationer. Tilskuerne til Tour de France skal have en god og sjov, men også en sikker oplevelse.

Rolf Sørensen, der har kørt og kommenteret flere Tour de France-løb end de fleste, har et par gode råd om, hvordan alle får en stor, men også sikker cykelfest med Tour de France.

  • Hold dig på den rigtige side: Træd ikke ud på vejen, når rytterne kommer. Hold ligeledes dine ting, som fx en mobiltelefon bag barrieren. Det kan blive farligt for rytterne og for dig selv.
  • Hold øje med vejen: Det er ikke kun cykelryttere, der kører på ruten. Reklamekaravanen med biler og andre ryttere kører ligeledes etaperne. Hold derfor altid øje med, om der er aktivitet på vejene.
  • Planlæg din rejse til og fra løbet: Planlæg din rejse på letourcph.dk/trafik. På den måde sikrer du, at du nemmest og hurtigst kan komme til cykelløbet og hjem igen.
  • Spørg de frivillige til råds: Spørg de frivillige og ret dig efter deres anvisninger. De er der for at hjælpe og give alle en god oplevelse, som tilskuer til Tour de France.
  • Hunde og børn: Pas på dig selv og alle fritgående familiemedlemmer – herunder især hunde og børn, som skal holdes væk fra ruten.

Læs og hør mere om Rolf Sørensens gode råd her: https://letourcph.dk/danmark-er-cykelland/rolf-soerensen-med-opfordring-inden-tour-france-danmark-lav-fest-men-pas-paa

Del