Totalrenoverede boliger er nu klar til indflytning

Åbent Hus i to færdige lejligheder på lørdag

Totalrenoverede boliger er nu klar til indflytning De nye lejligheder er totalrenoveret med både nyt køkken og bad, ligesom der er elevator til beboerne. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Fra marts 2022 flytter de første beboere ind i FOB’s totalrenoverede boliger på Nørre Alle i Kalundborg. Hermed er et af byens største renoveringsprojekter nået til en skillevej. Åbent Hus på lørdag.

Står du og mangler bolig i Kalundborg, eller har du planer om at flytte fra din nuværende til en mindre eller større bolig, så er det nu, du skal spærre øjnene op. Til marts står de første 24 af i alt 108 totalrenoverede lejligheder på Nørre Alle klar til indflytning.

Projektchef Christen Mors fra FOB, der står bag den omfattende renovering fortæller:

”Vi har glædet os til denne dag, hvor vi endelig kan byde indenfor i de nyrenoverede boliger. Der er tale om lejligheder i de klassiske rødstensblokke på Nørre Alle – og senere også på Frederik Andersensvej, Lupinvej og Nyvangsvej – som har fået en totalrenovering, og som derfor fremstår som meget attraktive boligtilbud til såvel børnefamilier som ældre, der måske gerne vil sige farvel til parcelhuset.”

Han fortæller videre, at boligerne er nyindrettet med gennemlyste og åbne køkken/alrum. Samtidig har hele ejendommen fået nye vinduer og døre og et klimaanlæg, så energiforbruget er i bund og indeklimaet i top. Der er elevator i alle opgange, så der er nem adgang til boligen uanset etage.

”Boligerne er indrettet, så de også er velegnede til kørestolsbrugere eller gangbesværede,” fortæller Christen Mors.

Åbent Hus

For at give alle den bedste mulighed for at træffe et valg om en eventuel flytning, holder FOB åbent hus for alle interesserede nu på lørdag den 29. januar 2022, kl. 11 – 13 på adressen Nørre Alle 33.

”Vi har færdiggjort to prøveboliger, så interesserede har mulighed for at se de nye boliger 1:1. Her vil vi både vise boligen frem og samtidig fortælle mere om mulighederne for at få en bolig i området,” siger Christen Mors.

Central beliggenhed

De nyrenoverede boliger ligger i et af Kalundborgs klassiske boligområder, som lige nu gennemgår et markant løft. Og med kombinationen af mange nye og forskellige lejlighedstyper, den centrale beliggenhed, gode busforbindelser og p-pladser tæt ved alle boliger appellerer området nu til både børnefamilier, singler og ældre ægtepar.

Del af større renovering

De 24 boliger, der nu er klar til indflytning, er en del af den større renovering, som har sat sit præg på området de seneste år. I alt 383 boliger renoveres. Heraf bliver 108 lejligheder totalrenoveret, og resten får en tiltrængt opgradering – ikke mindst med nye vinduer og etablering af ventilationsanlæg, så indeklimaet forbedres væsentligt.

”Det er 18 boligblokke som vi renoverer, i alt 383 lejligheder. Heraf bliver 108 lejligheder totalrenoveret, dvs. vi har revet alt ud af lejlighederne og bygget det hele op igen, fx er der sløjfet en opgang i hver af to første blokke som bliver færdig først, bl.a. for at få plads til elevator,” fortæller Christen Mors, og fortsætter,

"Beboerne i de 108 lejligheder er blevet genhuset efterhånden som arbejdet skrider frem, og her kan lejerne selv bestemme om de vil have en anden lejlighed permanent, eller om de vil flytte tilbage til deres gamle lejlighed, som nu er totalrenoveret."

Det samlede budget løber op i 250 mio. kr. men da byggeriet er støttet af Landsbyggefonden kan huslejen fortsat holdes på et attraktivt niveau.

Del