To skoler på vej til DM i skolevolley

De har dermed kvalificeret sig til Dansk Skoleidræts finaleturnering i Ikast, hvor mere end 200 elever deltager.

To skoler på vej til DM i skolevolley
Et hold fra både Nyrupskolen og Rynkevangskolen i Kalundborg skal kæmpe om DM-guld i Skolevolley. Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Et hold fra både Nyrupskolen og Rynkevangskolen i Kalundborg skal kæmpe om DM-guld i Skolevolley, og de er her til morgen taget af sted for at kæmpe om titlen i Ikast de næste par dage.

Nyrupskolen og Rynkevangskolen har begge deltaget i det lokale stævne i Kalundborghallen tilbage i december sidste år, hvor de begge kvalificerede sig til kredsstævnet. Kredsstævnet blev afviklet i Stenlillehallen den 20. januar, hvor de gik hele vejen og blev kredsmestre. De har dermed kvalificeret sig til Dansk Skoleidræts finaleturnering i Ikast, hvor mere end 200 elever fordelt på 12 drengehold og 9 pigehold fra skoler i hele landet deltager.

”Det er nogle gæve piger, der går meget op i sporten, hvor de kæmper for hver en bold på banen. De har kampgejst og en stor glæde ved spillet. Ud over træningen i idrætstimerne, har pigerne brugt deres frikvarterer på at være helt klar til DM i Ikast. Vi ønsker pigerne god tur og held og lykke,” lyder det fra Rynkevangskolen.

Medansvar for fællesskab

Eleverne dyster om guld, sølv og bronze til DM i Skolevolley, men stævnet er også en god lejlighed til at arbejde med en række faglige mål for idrætsfaget. 

I en kampsituation som ved et DM får eleverne oplevelsen af at skulle yde deres bedste og mestre noget. Det, at deltage på et hold, kræver evnen til at kunne indgå i og have medansvar for et fællesskab, hvor hver eneste spiller har en vigtig rolle. Derudover er et DM en oplevelse for livet fyldt med glæde og begejstring, som giver et ordentligt boost for klassens trivsel, fortæller stævnekoordinator fra Dansk Skoleidræt, Ulrik Sundahl Sørensen.

Fairplay har altid været et vigtigt element ved DM-stævnerne. Derfor uddeler Dansk Skoleidræt to Fair Play-pokaler, der går til det pigehold og det drengehold, der har udmærket sig mest positivt ved at spille fair og skabe en positiv stemning ved stævnet. 

Fakta om DM i Skolevolleyball

  • DM i Skolevolleyball arrangeres af Dansk Skoleidræt og tilbydes elever på 9. klassetrin hvert år.
  • Der afvikles indledningsvist stævner i Dansk Skoleidræts 15 kredsforeninger. Vinderne går videre til DM-finalestævnet.

Læs mere om Skolevolleyball og se programmet for stævnet på www.skoleidraet.dk under ’turneringer’.

Del