To mænd dømt for drabsforsøg efter håndgranatkast

To mænd er netop idømt lange fængselsstraffe for at have forsøgt, at dræbe en mand og en kvinde ved brug af håndgranater.

To mænd dømt for drabsforsøg efter håndgranatkast To mænd er netop idømt lange fængselsstraffe for at have forsøgt, at dræbe en mand og en kvinde ved brug af håndgranater.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

To mænd på henholdsvis 32 og 38 år blev i dag i et nævningeting i Retten i Holbæk idømt lange fængselsstraffe for at have forsøgt, at dræbe en mand og en kvinde ved brug af håndgranater i oktober 2020. De to dømte ankede dommen til frifindelse.

Et nævningeting i Retten i Holbæk traf i dag en afgørelse om, at to mænd på nu 32 og 38 år var skyldige i drabsforsøg på både en mand og en kvinde, da de den 3. oktober 2020 kl. ca. 6 om morgenen i forening kastede to håndgranater ind i et hus på Mullerupvej, Mullerup, 4200 Slagelse, hvor manden og kvinden opholdt sig.Nævningetinget afgjorde efterfølgende, at den 32-årige skulle idømmes fængsel i 12 år, mens den 38-årige blev idømt fængsel i 10 år.

”De langvarige fængselsstraffe afspejler i den grad alvorligheden i sagen. Sagens alvorlighed understreges især af det voldsomme og livsfarlige angreb ved brug af håndgranater, hvor menneskers liv har været i overhængende fare, slutter specialanklageren,” siger specialanklager John Nielsen, anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi.

De to dømte ankede imidlertid på stedet dommen til frifindelse.

Læs også: To mand anholdt for drabsforsøg i Mullerup

Del