Tilbud til unge, der oplever skilsmisse

Headspace Kalundborg opstarter nyt tilbud i Kalundborg for unge i 7. til 9. klasse.

Tilbud til unge, der oplever skilsmisse
Det nye tilbud er et samtaletilbud til unge imellem 7- til 9. klasse. Arkivfoto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Headspace Kalundborg opstarter nyt tilbud i Kalundborg for børn og unge, der oplever en voldsom skilsmisse, har svært ved at håndtere situationen eller måske har brug for nogle at snakke med om forældrenes skilsmisse.

Det nye tilbud er et samtaletilbud til unge imellem 7- til 9. klasse, hvor Headspace samarbejder med regionen og Kalundborg Kommune.

En af de forskelle vi virkelig gerne vil gøre for børn og unge i Kalundborg Kommune, er, at vi gerne vil opstarte et gruppetilbud til børn og unge i Kalundborg Kommune. Lige nu skal børn og unge, der oplever en voldsom skilsmisse enten til Ringsted eller Roskilde, hvilket kan være en udfordring for mange familier,” siger Simon Peter Holm Larsen, der er socialrådgiver ved Fagcenter for Børn og Familie, Kalundborg Kommune.

Ifølge Simon Peter Holm Larsen er idéen, at det skal være hyggeligt for de unge at være sammen omkring et emne, der er alvorligt. De unge skal kunne snakke om, hvad de har lyst til.

Det skal være hyggeligt

”Det skal være hyggeligt, så godt som det nu kan være i forhold til, hvor alvorligt et emne det er. Vi har valgt, at tilbuddet henvender sig til 7. - 9. klasse. Det har vi gjort for, at det ikke er en for stor aldersforskel på de unge,” fortæller han, og fortsætter: ”Der har været stor efterspørgsel på et sådan tilbud de senere år, og derfor har vi valgt at lave et sådan tilbud. Jeg ved også, via mit arbejde, at det er en problematik, vi ofte støder på. Nu skal vi så bare have fortalt folk, at det findes.”

Gruppen er for alle dem, der har forældre, der ikke længere bor eller er sammen. Man mødes, hygger og taler om det, som man gerne vil tale om. To af tirsdagene laves der mad og man spiser sammen.

Hensigten er at kunne starte det nye tilbud op medio marts: ”Vi har er i gang med at brande vores tilbud med opstart tirsdag den 14. marts, og derfor er det vigtigt at få fortalt om vores tilbud,” fortæller Simon Peter Holm Larsen.

Gruppeforløbet bliver afholdt hver 2. tirsdag kl. 16.30-18.30 i et familiehus, der ligger på Frederik Andersensvei 7 i Kalundborg.

Hvad er Headspace

Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud for børn og unge i alderen 12-25 år. Her er man altid velkommen, og intet er for stort eller for småt at tale om. Alt foregår på den unges præmisser, og der arbejdes under tavshedspligt. Headspace har til huse i Kalundborg Hallerne, og man er altid velkommen til at kontakte Headspace på tlf.nr. 81 41 74 79.

Del