Tilbagevendende problem med oversvømmelse
På Røsnæsvejen for enden af Munkebakken i Kalundborg er der igen og igen oversvømmelse, når det regner. Kalundborg Kommune er klar over det tilbagevendende problem.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk
På Røsnæsvejen for enden af Munkebakken i Kalundborg er der igen og igen oversvømmelse, når det regner. Kalundborg Kommune er klar over det tilbagevendende problem, og arbejder på sagen.
Politiet og Vestsjællands Brandvæsen blev søndag tilkaldt for at afspærre et stykke af Røsnæsvejen ved Munkebakken i Kalundborg, mens et slamsugerfirma fik kloakkerne til at trække igen ved at fjerne blade, der stoppede vandet i at løbe i kloakken. Vejstrækningen var spærret for trafik i begge retninger, mens der blev arbejdet på stedet, og det er desværre ikke første gang, at der er problemer på den strækning. Derfor er Kalundborg Kommune også i gang med at finde ud af, hvordan de bedst muligt løser det tilbagevendende problem.
Problemet er ikke kloakken
Hos Kalundborg Forsyning forklarer man, at problemet ikke ligger i kloakken, men i det drænsystem, som er beregnet til regnvandet.
”Det er ikke kloakken, der er problemet, fordi der ligger et drænsystem, og regnvandet skal i drænsystemet i stedet for kloakken. Regnvandet skal jo trænge ned i jorden, det skal ikke igennem et rensningsanlæg og renses, og det er et tilbagevendende problem i det område, at kloakken desværre stopper til pga. drænsystemet” fortæller Line Kromann, der er kundechef hos Kalundborg Forsyning.
Hos Kalundborg Kommune er man også klar over, at der er et tilbagevendende problem på den strækning på Røsnæsvejen ved Munkebakken.
”Det er en tilbagevendende problematik, og vi har jævnligt enten haft egen entreprenør ude for at gøre noget ved problemet, eller uden for lukketid, hvor beredskabet har løst det for os. Udfordringen er, at når der er skybrud eller lignende kommer der enorme mængder vand, og det er er et problem i sig selv. Afløbet har svært ved at tage de store mængder vand, og derudover skyller vandet også store mængder grus og sand med sig, der tilstopper afløbet samtidig. Det hele løber over mod laveste punkt, og det er jo så desværre vejen,” fortæller Kristoffer Søderlind Bruun, der er ansvarlig for kommunens grønne arealer. Han fortsætter:
”Vi har forsøgt at løse det på flere måder. Vi har tidligere gravet ud foran udløbet nede omkring stadion og ved mosen. Vandet løber både ud i åben grøft og i mosen. Vi har derfor renset op grøften samt rørudløbet ned til søen, men intet har løst problemet. Problemet opstår ved selve afløbet, og det vi nu prøver er, at kigge på det rør, der fører vandet ind under vejen. Vi skal sikre en ordentlig vandgennemstrømning. Derudover skal vi håndterer det grus-materiale, der løber ud, da vi helst ikke skal have det ind i røret. Vi skal nok også have mere fast tilsyn, så vi sikrer os, at det ikke når at blive et stort problem. Men vi er desværre generelt udfordret af terrænet og naturens kraft. Det er nok naivt at tro, at vi kan løse det, når der er ekstreme vejrhændelser, men vi arbejder på en løsning, da vi er klar over, at det er meget uhensigtsmæssigt, at vandet løber ud på vejen.”
Video: Vej oversvømmet efter regnvejr