Til Folkemøde med både budskaber og snegle

Forældre, børn og andre interesserede kunne stille spørgsmål og blive klogere på institutionernes arbejde.

Til Folkemøde med både budskaber og snegle
Foto: Kalundborg Kommune.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Som en del af det traditionsrige Folkemøde i Høng, fik Kalundborg Kommunes Dagtilbud Område Syd, der består af 9 børnehuse og dagplejen, en stand på pladsen.

Her kunne forældre, børn og andre interesserede stille spørgsmål og blive klogere på institutionernes arbejde: ”For os er det en måde at komme ud og møde de forældre, vi normalt ikke ser. På den måde kan vi også få svaret på nogle af de spørgsmål, forældrene måske går rundt med”, fortæller Trine Thomsen, der er pædagogisk afdelingsleder i børnehaven Svalereden i Høng.

Et vigtigt signal at sende

Forud for dagen var institutionerne fra Område Syd blevet enige om, at årets tema i standen skulle være bæredygtighed: ”Det er vigtigt for os at vise, hvad vores område står for. At vi tager bæredygtighed seriøst, og at det også afspejler sig i vores hverdag. Vi arbejder alle med aktivt at gøre strategien om natur, science og udeliv til virkelighed sammen med børnene,” forklarer pædagogisk afdelingsleder i Høng Børneunivers, Lene Knudsen.

I standen kunne de besøgende blandt andet blive ansigtsmalet, så et frø, lære lidt om forskellige insekter og få en introduktion i arbejdet som dagplejer: ”Vi kunne godt tænke os flere dagplejere i kommunen, så vi har også brugt dagen i dag på at tale om muligheder med de folk, der synes, at det kunne være spændende,” fortæller Britta Huntley, der er områdeleder for kommunens sydlige børnehuse og dagplejen.

Et kæmpe scoop

Spørger man de pædagogiske afdelingsledere, er der ingen tvivl om, hvad der var den største succes på dagen: ”Det var helt klart vores congosnegle. De var virkelig et scoop, også selv om jeg ikke selv synes, de er specielt charmerende, så var de børn, der besøgte vores stand, helt vilde med at holde og røre ved dem,” sagde Trine Thomsen.

I det hele taget må dagen betragtes som en succes: ”Det har virkelig været en dejlig dag. Der har virkelig været en masse glade børn og forældre forbi os, og vi har haft mulighed for at vise, hvem vi er, og så svaret på spørgsmål fra forældre, der har overvejet om deres børn skal gå i en af vores børnehuse og i dagplejen. Så vi er rigtig glade,” slutter Britta Huntley af med at fortælle.

Del