Ti små tæer på tur

I forbindelse med festivalen har børnebogsforfatter Lotte Salling skrevet bogen ”Ti små tæer på tur”.

Ti små tæer på tur I forbindelse med festivalen har børnebogsforfatter Lotte Salling skrevet bogen ”Ti små tæer på tur”.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Hele uge 20 har Kalundborg Biblioteker fokus på sprogstimulering og sprogaktiviteter for de små i alderen 0-3 år. De skal lege, lytte, sanse og opleve igennem forskellige hyggelige aktiviteter.

I forbindelse med festivalen har børnebogsforfatter Lotte Salling skrevet bogen ”Ti små tæer på tur”, som alle 0-3-årige i kommunens dagplejer og institutioner har fået udleveret. Lotte Salling afholder på baggrund af bogen et kombineret foredrag og workshop for pædagoger og fagprofessionelle voksne, som fokuserer på sprogstimulering og sprogaktiviteter.

Lotte Salling fortæller om tanken bag bogen, betydningen af leg og sanseoplevelser, når man læser med børn. Samtidig ligger hun vægt på, hvordan ”Ti små tæer på tur” kan sættes i spil i forhold til dialogisk læsning. Foredraget vil desuden kredse om, hvordan pædagoger kan bruge bøger generelt, så de bedst muligt motiverer og inspirerer de mindste børn til at bruge og lege med sproget.

Foredraget foregår mandag den 16. maj kl. 18.30-20 i Kalundborghallerne, mødelokale 4, indgang fra torvet. Billetterne til arrangementet er gratis, men kræver tilmelding, som kan ske via www.kalundborgbib.dk/tags/aellebaellemajfortaelle-2022

Arrangementet afholdes i forbindelse med Vestlæsland projektet. Projekt ”VestLÆSland” stiller skarpt på læsning hos de allermindste i perioden 2021-2024. Hvert år i maj kulminerer indsatsen ved læsefestivalen ”ÆllebælleMAJfortælle” på tværs af de involverede kommuner Lejre, Sorø, Slagelse, Ringsted, Kalundborg og Odsherred.

Del