Ti kandidater stiller op til forbrugervalg

Ti kandidater stiller op til forbrugervalg Bestyrelsesformand Anne E. Jensen (V) sammen med direktør for Kalundborg Forsyning Hans-Martin Friis Møller. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kunderne hos Kalundborg Forsyning skal vælge nye forbrugerrepræsentanter til bestyrelsen, 10 kandidater er klar til ’valgkamp’.

Fra den 21. oktober til den 4. november 2021 kan kunderne hos Kalundborg Forsyning stemme på deres foretrukne kandidat til Forbrugervalget. Afstemningen foregår online via Kalundborg Forsyning hjemmeside, www.kalfor.dk. Alt det praktiske omkring stemme processen er samlet i en række af spørgsmål og svar, som man ligeledes finder på Kalundborg Forsynings hjemmeside.

Opfordrer alle kunder til at deltage i valget.

”Jeg er glad for, at vi har fået så mange kandidater. Det er tegn på, at der er stor interesse for Kalundborg Forsyning og de mange vigtige opgaver, vi står overfor, og jeg ønsker alle 10 kandidater held og lykke med valget.” siger bestyrelsesformand Anne E. Jensen, og fortsætter, ”Jeg håber også, der vil være stor interesse omkring selve valget, så rigtig mange vil afgive deres stemme og gøre deres indflydelse gældende.”

Kandidaterne præsenterer sig

De ti kandidater har udarbejdet en præsentation af sig selv, som man kan se på Kalundborg Forsynings hjemmeside. Kandidaterne har rødder i både virksomheder og private husholdninger, men med en fælles interesse for miljøspørgsmål, klima og forsyningssikkerhed.

 De ti kandidater på valglisten til forbrugervalget er:

  • Niels Lång
  • Lars Falster
  • Anne Lynggaard Olsen
  • Keld Immanuel Bruno Jensen
  • Martin Petersen
  • Thomas Østergaard Jørgensen
  • Ib Jensen
  • Per-Henrik Goosmann
  • Henrik Hjernø Sørensen
  • Niels Erik Vesterskov Olsen

Bestyrelsen arbejder som en ’enheds-bestyrelse’

Forbrugerrepræsentanterne bliver valgt ved direkte valg til bestyrelsen for Vand, Overfladevand, Spildevand og Rens. På den førstkommende generalforsamling bliver forbrugerrepræsentanterne desuden udpeget til selskaberne for Varme, Forsyning og Holding, og kommer til at indgå i bestyrelserne i alle syv selskaber.

De forbrugervalgte medlemmer får samme indflydelse som de øvrige bestyrelsesmedlemmer og vælges for en fireårig periode (2022 – 2025).

Til bestyrelsen skal vælges to forbrugerrepræsentanter og fire suppleanter

Valgresultatet bliver offentliggjort den 10. november 2021.

Forbrugerrepræsentanterne er med til at sikre, at kunderne får indflydelse på den overordnede udvikling af selskabernes planer for fremtiden. F.eks. er de med til at tage beslutninger om budgetter, driftsstrategier, serviceniveau, takster og udviklingsprojekter.

Bestyrelsen i Kalundborg Forsyning består af 6 politikere fra kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune, to forbrugerrepræsentanter samt tre medarbejderrepræsentanter fra Kalundborg Forsyning.

Del