Terrasseprojekt for de skoletrætte

Formålet med projektet har været at give de unge indblik i arbejdsmarkedets muligheder og inspirere dem til at finde en karrierevej, der matcher deres interesser og evner.

Terrasseprojekt for de skoletrætte
Torsdag blev et spændende projekt indviet, hvor 15 unge fra 7. og 8. klassetrin i Kalundborg Kommune har arbejdet sammen i et seks ugers erhvervsforløb.

gitte@tv-kalundborg.dk

Torsdag blev et spændende projekt indviet, hvor 15 unge fra 7. og 8. klassetrin har arbejdet sammen i et seks ugers erhvervsforløb under ledelse af David A. Leunbach. Projektet, som er målrettet skoletrætte unge og dem, der ønsker at få en smagsprøve på, hvad en erhvervsuddannelse kan føre til, kulminerede i skabelsen af en imponerende terrasse med plantekasser og flotte detaljer.

Ifølge David A. Leunbach, der er initiativtager bag projektet, har forløbet givet de unge praktisk erfaring, og de unge har erfaret glæden ved læring gennem håndgribelige opgaver. Erhvervsforløbet har nemlig givet deltagerne mulighed for at arbejde med forskellige håndværksmæssige opgaver, såsom tømrerarbejde, betonstøbning og design, hvilket har resulteret i den færdige terrasse. Formålet med projektet har været at give de unge indblik i arbejdsmarkedets muligheder og inspirere dem til at finde en karrierevej, der matcher deres interesser og evner.

“Vi ønskede at give de unge en chance for at opdage deres talenter og interesser i et miljø, hvor de kunne lære gennem praksis og oplevelse. Dette projekt har givet dem en platform, hvor de har kunnet få succesoplevelser og udvikle en ny form for engagement i deres egen læring,” fortæller David A. Leunbach.

Deltagelse af lokalpolitikere

Ved indvielsen deltog lokalpolitikerne Esben Hansen og Hans Munk, som begge sidder i kultur- og fritidsudvalget. Esben Hansen holdt en tale, hvor han roste de unges indsats og understregede betydningen af sådanne projekter for lokalsamfundet. Han sagde blandt andet:

"Hvor er det dejligt at se, at noget brugbart – noget håndværk – noget smukt træ kan omformes fra for eksempel skoletræthed til en yderst brugervenlig terrasse, som mange får glæde af i fremtiden. Sprogskolen, Musikskolen og UngKalundborg får et uderum med rigtig mange muligheder. Der ligger jo rigtig meget matematik og andre fag i denne terrasse – vinkler, længder, bæreevne osv. er med stor præcision sat sammen, så dette uderum kan bruges i mange år fremover. Måske bliver der spillet smukke toner her, talt mange forskellige sprog og lavet planer for, hvad de næste aktiviteter skal være i UngKalundborg regi. For det er jo jer, kære erhvervshold, der har lavet dette funktionelle uderum – denne terrasse. Uanset hvad jeres bevæggrunde for at være her og ikke i den helt almindelige skole, hvor bagdelen trykkes flad på de hårde stole, så er det vigtigt, at I har lavet noget sammen med hinanden, hjulpet af David og Palle. Ikke noget tilfældigt og ligegyldigt, men noget som I og andre kan få glæde af i mange år. Vi andre siger mange tak for jeres indsats – I skal være stolte af dette uderum og må godt prale lidt af jeres evner med sav, skruemaskine, tommestok med mere."

Positive forventninger

Ved indvielsen var der stor opbakning fra både skoler, forældre og omkringliggende institutioner. Mange udtrykte håb om, at initiativet vil bidrage til at reducere skoletrætheden, og give de unge ny motivation og mål i livet. Lokal håndværker

“Vi ser dette som en fantastisk mulighed for de unge, der har brug for at se meningen med det, de lærer, og hvordan det kan bruges i virkeligheden,” fortæller Palle Stryhn, der har været med til at instruere de unge i projektet.

Håb om en lysere fremtid for de skoletrætte

Projektet er det fjerde, som UngKalundborg kører, og det er en fast del af Ungdomsskolens tilbud til kommunens folkeskoler. David A. Leunbach og hans team vil fortsætte med at udvikle og justere forløbet baseret på feedback fra både deltagere og samarbejdspartnere.

Med stor entusiasme og håb om en lysere fremtid for de skoletrætte unge blev terrasseprojektet officielt indviet, og det har allerede skabt en positiv forskel i de unges liv og uddannelsesrejse.

Del