Teenager idømt syv års fængsel i terrorsag

Sagen mod den 17-årige begyndte den 7. april 2022, da den dengang 15-årige dreng blev anholdt i den sydlige del af Kalundborg Kommune og sigtet i sagen.

Teenager idømt syv års fængsel i terrorsag

Af Jens Nielsen

Østre Landsret har mandag idømt en 17-årig dreng fra Kalundborg Kommune syv års fængsel for blandt andet at have tilsluttet sig terrorbevægelsen Feuerkrieg Division. Dermed skærper den straffen fra byretten, hvor han blev dømt til fem år og seks måneders fængsel.

Således skærper Østre Landsret dommen fra byretten i Holbæk, der sidste år i maj idømte drengen fem og et halvt års fængsel.

Landsretten idømmer samtidig den 17-årige kontaktforbud med andre radikaliserede i syv år. 

Den 17-årige får en højere straf, blandt andet fordi han er blevet dømt for et forhold mere end i byretten, og det afspejler sig også i straffen. 

Teenageren er blevet kendt skyldig i at have ladet sig hverve til en terrororganisation, for at have fremmet en terrororganisation, og for at have forsøgt at hverve en klassekammerat til gruppen, med henblik på at klassekammeraten skulle begå terrorhandlinger, oplyser TV2 Øst.

Sagen mod den 17-årige begyndte den 7. april 2022, da den dengang 15-årige dreng blev anholdt i den sydlige del af Kalundborg Kommune og sigtet i sagen.

Efter en ransagning af hans værelse hjemme hos hans forældre fandt politiet på hans computere og telefon en stor mængde propagandamateriale, dels for Feuerkrieg Division og dels fra andre grupperinger herunder Islamisk Stat og det nynazistiske fællesskab Atomwaffen Division.

På computeren lå også den ansøgning til Feuerkrieg Division, han sendte, hvor han angav, at han har våbentræning, kendskab til sprængstoffer og er bekendt med gruppens ideologi.  Østre Landsret har blandt andet lagt vægt på dette.

Derudover fandt politiet bombemanualer og våbenmanualer, som drengen har delt i lukkede grupper på kommunikationsplatformen Telegram, ligesom man også fandt billeder af drengen selv i camouflageuniform, mens han holder en kniv eller heiler.

Drengen har igennem hele sagsforløbet både i by- og landsret nægtet sig skyldig. 

Han erkender, at det er ham, der har skrevet de forskellige ting på internettet, men i modsætning til anklagemyndigheden, fastholder teenageren, at det hele var for sjov.

Del