Team Glad fortsætter med at sejre

2023 sæsonen er startet hvor sidste sæson sluttede, nemlig med endnu to sejre, denne gang til første afdeling af Dansk Super Rally, der er kørt i Tyskland.

Team Glad fortsætter med at sejre
Jacob Madsen og Line Nedergaard var flyvende i deres nye Peugeot 208 Rally4 (foto: Sascha Dörrenbacher).

Af Jens Nielsen

Det var i sidste øjeblik, Glad Sport fra Kalundborg blev klar til starten på årets Dansk Super Rally. Men trods en stribe logistiske udfordringer formåede teamets to mandskaber ved Rallye Sulingen i Tyskland, at sejre og lægge sig i spidsen for Danmarksmesterskaberne i deres respektive klasser.

Den ene af teamets to rallybiler ankom bare seks dage før sæsonstart. Mens teamets anden bil, vinderbilen fra sidste år blev gjort klar igen selv om den egentligt er solgt og skulle være erstattet af en helt ny som desværre endnu ikke er ankommet.

Glad Sports to mandskaber sejrede i det krævende Rallye Sulingen i Tyskland, som i weekenden indledte kampen om Dansk Super Rally.

Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) blev med en generel femteplads bedste danske hold i Rally2-klassen og tog maksimumpoint mens Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) sejrede i Rally4-klassen og blev bedste hold i en tohjulstrukket rallybil – foran alle konkurrenterne fra Tyskland, Holland og Danmark. Det skete i deres helt nye Peugeot 208 Rally4, som Glad Sports mekanikere havde knoklet for at få gjort klar helt op til løbet.

”Jeg kunne godt mærke til vores shakedown torsdag aften inden rallystarten, at det var lang tid siden, jeg sidst havde siddet i en rallybil,” siger Jacob Madsen. ”Ved første gennemkørsel var nedbremsningerne ikke perfekte, og der var ikke fart nok i svingene, men derefter gik det fremad.”’

Flere af hastighedsprøverne blev kørt på det militære område Steyerberg og det gav i den grad udfordringer for flere af deltagerne.

”Vi lavede et par enkelte små fejl, men dem var der vist ikke nogen, som kunne sige sig fri for i det løb,” konstaterer Kenneth Madsen. ”I det sidste sving før mål på den tredje hastighedsprøve tabte jeg faktisk bilen lidt og ramte en brandhane. Heldigvis var det bare lige med den højre bagfælg, så vi kun punkterede.”

Kenneth Madsen/Mette Felthaus sluttede Rallye Sulingen som bedste danske hold på en femteplads generelt. Deres målsætning havde været en generel tredjeplads.

”Vi lå længe som nummer fire og blev presset af et tysk hold. Mette og jeg blev enige om, at når vi førte foran danskerne, ville det være for risikabelt at køre om kap med de andre, så vi lod fornuften sejre,” siger Kenneth Madsen.

Godt fra start

Glad Sport fra Kalundborg bogstaveligt talt kom, så og sejrede, da teamet sidste år gjorde sit indtog i dansk rallysport. teamet vandt alle seks DM-løb generelt og blev mestre i Rally2-klassen for firhjulstrækkere. I Rally4-klassen scorede teamets anden bil seks klassesejre og tog også et klassemesterskab. Og de to hold besatte de to forreste pladser i Dansk Super Rally i konkurrence mod 80 andre mandskaber.

Så Kenneth Madsen/Mette Felthaus og Jacob Madsen/Line Nedergaard fortsætter hvor de slap sidste år, nemlig med flere sejre og målet for Team Glad Sport er da også, at vinde Dansk Super Rally 2023.

Lokalt rally i pinsen

Næste gang Team Glad Sport skal i kamp bliver til det 470 km. lange Rally Vestsjælland i pinsen. I alt er der 151 km. hastighedsprøve og rallyet har start i Kalundborg d. 27. maj og der bliver mål d. 28. maj i Sorø.

Del