Tanker efter borgermødet om Club Røs

Tanker efter borgermødet om Club Røs

Læserbrev: Tanker efter borgermødet om Club Røs.

Nåede lige at få parkeret bilen nedenfor kirken i Ulstrup torsdag aften - der var ingen ledige P-pladser ved forsamlingshuset, hvor Kalundborg Kommune havde indbudt til borgermøde om projekt Club Røs.

Inden for var der stuvende fuldt og fik derfor kun tilkæmpet mig en plads i det bagerste lokale, hvor man dårligt kunne se lærredet.

Det gav mig mulighed for at fundere lidt mere over situationen og set uppet - samtidig med at jeg fulgte med i debatten.

Jeg bor i den nordlige del af Kalundborg Kommune, men jeg kommer ofte på Røsnæs både i bil og vandrer samt på cykel. Hver gang er det stilheden, den vilde og relativt urørte natur, der betager.

Men torsdag aften stillede jeg mig selv mange spørgsmål, fx Hvor ved man fra, at der er behov for sådan et projekt? Er der lavet nogen former for behovsundersøgelse eller brugerundersøgelse? Hvem mon har glæde af projektet? Er det mon noget borgerne i lokalsamfundet har efterspurgt?

Til disse spørgsmål kan der vist svares ret tydeligt nej - i hvert fald efter hvad jeg hørte.

Jeg tænkte da også, hvordan kan man foreslå sådan et Lalandia-lignende projekt midt i det naturskønne Røsnæs? Kan det være fordi det er en god forretning for nogen? Jeg ved det ikke.

Der synes at være mange ubekendte: finansieringen, den øgede trafik, vejføringen (adÅgerupvej forbi en skole), påvirkning i forhold naboerne og lokalsamfundet i Ulstrup, hvad med støj og lysforurening og samspillet mellem alle de faktorer, der skal indgå i en VVM (Vurdering af Virkningerne på Miljøet). Men hov - der skal ikke laves en VVM (iflg.kommunen). Det kan godt nok undre en.

Nå, måske drejer det sig om at styrke kommunens turismepolitik med flere overnatningspladser og større hotel-/konferencekapacitet?

Hvis det er det behov der skal dækkes, må man da spørge om det ikke ville være mere passende at bygge mere bynært?

Måske kommer jeg på bedre tanker.…

Hilsen
Jan Broholm, Eskebjerg

Del