Tanjas hjertevarme julegaver savner modtagere

Tanja Døj fra Tømmerup har en stor stak julegaver, som hun vil donere til økonomisk trængte familier, syge eller ensomme borgere i Kalundborg Kommune. Der er gaver til både børn og voksne.

Tanjas hjertevarme julegaver savner modtagere
Tanja Døj beder om, at man skriver en privat besked til hende på Facebook, for at komme i betragtning til én af de mange gaver, som venter på en forventningsfuld modtager. Foto: Merete Jensen

Af Merete Jensen, merete@tv-kalundborg.dk

”Pay it forward” eller ”giv det videre” er et begreb som stammer fra en amerikansk film fra 2000, hvor tematikken drejer sig om at have fokus på – uselvisk – at give gode ting videre i livet! Hvis ét menneske gør tre gode ting for tre forskellige mennesker, og de så hver især gør det samme, så vil godheden i verden langsomt sprede sig som ringe i vandet.

Tanja Døj fra Tømmerup er indbegrebet af ”Pay it forward”-tankegangen – uden at hun dog ønsker, at fokus skal rettes mod hende selv. Hun har altid været af den overbevisning, at hvis man har det økonomiske eller mentale overskud, så bør man dele med dem, der mangler! For dem, der kender hende, er det ikke nogen overraskelse, at hun i øjeblikket søger personer/familier som er økonomisk trængte, syge eller ensomme, og som trænger til en kærlig julegave. Næstekærlighed og empati ér en del af Tanja Døj – hun kan slet ikke lade være.

Elsker at hjælpe andre

- Uanset hvem man er, eller hvor man er i livet, så kan vi alle opleve, at livet ramler på den ene eller anden måde. Jeg har derfor – i samarbejde med Diana King fra Hvidebæk – en del julegaver, som jeg gerne vil give til nogen, der trænger til lidt forkælelse her i julen, siger Tanja Døj. Hun fortsætter:

- Ved at give er det absolut ikke i forventning om at få noget tilbage. Jeg har altid elsket at hjælpe andre, og hvis man kan sprede lidt glæde og forventning, så véd jeg, at det kommer tifold igen. Man skal være et godt menneske og hjælpe dem, der har brug for det. Glæden ved at give opvejer alt, siger hun smilende.

Send Tanja en besked

Der er julegaver til både børn og voksne, og hvis man ønsker at komme i betragtning til en gave, så skal man skrive en privat besked til Tanja Døj på Facebook. Det er udelukkende hende der beslutter, hvem der skal overraskes med en kærlig julegave. Gaverne tæller både nye ting, hvor mærkerne stadig sidder på, samt andre gode genbrugseffekter.

- I år er jeg ikke en del af Stop Spild Lokalt og Madoasens maduddeling. Jeg er blevet nødt til at springe over i år, da jeg har fået nyt arbejde som driftsoperatør på Novo, og samtidig har børnene hjemme i julen, forklarer hun.

Hvis ikke Tanja Døj via Facebook får uddelt alle julegaverne, så donerer hun dem videre til enten Medborgerhuset, Home Start eller lignende. For det er jo dét, det hele drejer sig om! ”Pay it forward”.

Del