Talenter og virksomheder matches

I Biotekbyen arbejdes der hen imod en vision om lokalt, at kunne opdyrke de talenter, som byens industri har brug for.

Talenter og virksomheder matches
Studerende og virksomheder mødtes til speed(job)dating for at finde det helt rigtige match.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Studerende og virksomheder mødtes til speed(job)dating for at finde det helt rigtige match til 16 praktikstillinger og 9 studiejobs.

I Biotekbyen arbejdes der hen imod en vision om lokalt, at kunne opdyrke de talenter, som byens industri har brug for. Til det formål er der brug for en tæt kobling mellem byens virksomheder og uddannelsesinstitutioner, og det er matchmaking-arrangementet et af mange eksempler på.

Matchmaking på Campus Kalundborg

Absalons Campus Kalundborg, som blev indviet sidste år, lagde rammer til arrangementet, som ud over diplomingeniørstuderende i bioteknologi og maskinteknologi i år omfattede virksomhedsrepræsentanter fra Novo Nordisk, Novozymes og NNE.

På programmet var studiejobs til diplomingeniørstuderende samt praktikstillinger til 5. semesterstuderende på både maskin- og bioteknologi, som alle skal fem måneder i praktik inden det afsluttende bachelorprojekt. Atmosfæren var intens og tyk af forventning under arrangementet, som bød på job- og praktik-speeddating – hele 85 samtaler á 15 minutter. Næsten alle praktikstillinger og studiejobs blev besat på dagen, og de resterende er i proces.

”Eventet fungerede rigtig godt. De studerende var supergode og meget motiverede, og jeg fik ansat den praktikant, jeg kom efter,” fortæller Carsten Jacobsen, Senior Proces Engineer, Novozymes.

Tommy Alfast, Manager, Process Utility, NNE supplerer: ”Jeg gik efter, at finde en praktikant til min afdeling, og det fandt jeg til Matchmaking-eventet. Det var en god måde at få snakket med mulige praktikanter. Der var stor kvalitet i samtalerne, og med ”speeddatingformatet”, kommer man hurtig frem til det, der betyder noget både for praktikanten og for virksomheden.”

Begejstringen for Matchmaking-arrangementet var ligeledes at spore blandt de studerende.

”Det var et virkelig fedt og brugbart format at møde virksomhederne i, da man nåede flere forskellige samtaler og virksomheder, og dermed kunne danne sig et indtryk af, hvor man bedst kunne se sig selv. Jeg fik tilbudt praktikplads flere steder, og glæder mig nu til at skulle i praktik fra februar,” fortæller Phillip Juel Jensen, diplomingeniørstuderende i bioteknologi på 5. semester og kommende praktikant hos Novozymes.

Med et højere antal studerende end ledige studiejob og praktikstillinger, var det dog ikke alle, der fik et ansættelsestilbud:

”Vi gør, hvad vi kan for at hjælpe de studerende med at skrive ansøgninger, opsætte CV og forberede sig på samtalerne, men vi er endnu ikke helt i mål, hvis man som virksomhed gerne vil have fingre i en praktikant fra 1. februar. Det er et led i uddannelsen, at de studerende skal i praktik på 6. semester, og vi har heldigvis god erfaring med at finde praktikpladser til dem, der mangler, via vores store netværk i byen,” siger Lone Buch, Projektleder på Absalons Campus i Kalundborg.

Samarbejde i særklasse

Det tætte samarbejde mellem uddannelse og industri er netop en af fordelene ved at være studerende i Biotekbyen, hvor Absalon bl.a. tilbyder en høj grad af praksisrelateret læring, såsom projektsamarbejde, virksomhedsbesøg, gæsteforelæsninger, mentorforløb mv. i samarbejde med byens virksomheder. Og det unikke samarbejde mellem uddannelse og industri har stor betydning for de studerende. Bl.a. for spanske Carlota Cano Perez, som fremhæver nærheden til industrien, som et fokuspunkt fra en international studerendes perspektiv:

”At have industrien så tæt på er en fantastisk måde at få hænderne sådan rigtigt ned i bioteknologien i løbet af studierne,” siger Carlota Cano Perez, diplomingeniørstuderende i bioteknologi på 5. semester.

Til Matchmaking-eventet var Carlota til to samtaler, hvoraf den ene udmøntede sig i et kommende praktikophold hos Novo Nordisk Kalundborg.

Matchmaking-arrangementet er organiseret i et samarbejde mellem Biotekbyens virksomheder, Professionshøjskolen Absalon og foreningen Knowledge Hub Zealand.

Del