TAK - til alle jer der kæmper og prøver! 

TAK - til alle jer der kæmper og prøver! 

Læserbrev: TAK - til alle jer der kæmper og prøver! 

Der er altid lidt fare for at få ørene i maskinen, og rumpen i klaskehøjde, men jeg tager chancen, I ved - Living on the edge..

Nogen vil måske kalde mig naiv og bevares, det kan da ikke udelukkes jeg har en snert ;) 

Jeg har dog trods alt ingen flagrende tanker om, at vi bare skal lalle rundt på en lyserød sky, sidde i en rundkreds og synes al ting er skidefantastisk - men... 

Kunne det ikke være helt suverænt, at flere folk lige gav alle dem, som faktisk prøver at få ting til at ske, hvadenten de er frivillige eller erhvervsdrivende en thumbs up, en high-five, klap på skulderen eller, som vi benytter på diverse medier et like. 

De har da om nogen fortjent det uanset hvad folk syntes om:

 "at intet er som det plejer", "hvorfor er der ikke Torvedage længere om lørdagen", "musikken til Kalundborg Rocker er ikke Rock", "alt er for dyrt", vi har ikke fået oplysninger nok", "Byfesten var meget bedre før", "datoerne er helt forkerte", "alle tiltag (i hvert fald de manglende) i Havneparken er forfærdelige," vi er nogle der arbejder", "butikkerne skal skamme sig?", "de erhvervsdrivende gør ikke nok", "det er kommunens skyld", "placeringerne er forkerte" - og jeg kunne desværre fortsætte i det uendelige.. 

Facts er... Om det er frivillige eller erhvervsdrivende der skal stable ting på benene og lave en satsning, så kræver det faktisk, at der skal noget økonomi til. Det kræver opbakning og IKKE bare bag skærmen eller hjemme i sofaen! 

Det kræver også, at folk SELV gør noget. 

Det er simpelthen blevet for nemt at læne sig tilbage og sige "det var så meget bedre før".

Alle dem der bliver ved med at svælge i hvor god Byfesten var før, der var mere info osv. - hvad gjorde I selv dengang for at få programmet, før facebook osv. kom frem? 

Svaret er, hvis folk skulle have glemt det, at vi opsøgte det selv, vi vidste at der var Byfest, og fandt evt. programmet i Ugeavisen, og ellers - og nu bliver det lidt vildt - så tog vi af sted helt uden planlagt skema og driblede lidt rundt på må og få. Indimellem mødte vi venner, bekendte osv og skabte en fest. Der var da også dage, hvor vi gik hjem igen, bevares, sådan er det jo. 

Mange mennesker har i dag en forunderlig idé om, at mange informationer kommer flyvende serveret på et sølvfad, helt uden at vi skal gøre noget selv. På trods af vi i dag har alle muligheder for at søge og Google os frem på hjemmesider, Facebook osv. 

Jeg har også været så privilegeret, at opleve Byfesten med morgenbord, tovtrækning, værtshuse i Skibbrogade (dengang var Gøglerhaven nok det der svarer til festen på Kontoret nu), loppemarked på Møllebakken osv. 

Og ja, det var supersjovt og hamrende hyggeligt - men hvor blev folk af dengang, da det begyndte at gå nedad?? Hvor er folk nu? Og jeg tænker IKKE kun på de få dage Byfesten er der, men også alle de andre dage på året, hvor de afholdende skal overleve for at kunne tilbyde tilsvarende året efter. 

Mon ikke de svælgede i, at det hele var SÅ meget bedre tidligere... 

Helt det samme med Torvedagene, som jeg også selv husker fra min barndom - jamen hvor blev folk af? 

Fortsætter vi linjen (og vi er godt i gang), så kan vi da sidde om et par år og gentage det samme om Kalundborg Rocker. Det var SÅ fantastisk, men... 

Nu træder min naivitet muligvis ind, men jeg tror egentlig ikke kun det forekommer i Kalundborg by/kommune. 

Jeg tror egentlig bare, at det er blevet for nemt at få sit behov for at brokke sig indfriet. 

Vi har rigtig mange frivillige, der i hverdagen yder en kæmpe indsats og kamp, for at give børn som voksne en masse tilbud, ikke kun i Kalundborg by men i hele Kalundborg Kommune. 

Vi har erhvervsdrivende der om nogen, ønsker at give os medborgere en god oplevelse i gaderne. De er afhængige af borgerne - altså os alle - det er deres arbejdspladser og levebrød. 

Støtter vi dem ikke hele året rundt, så inviterer det heller ikke ligefrem til at satse yderligt på nye tiltag, få nye butikker og foreninger til at opstå eller for den sags skyld bare at bygge videre på det de har. 

Hvor mange her bag skærmen ved egentlig, at det er en forening, der sørger for at sætte flag op i byen, når der er anledninger til det? 

Min opfordring er: 

Prøv at give lidt ros til omgivelserne fremfor altid at brokke - det giver SÅ meget mere energi, til dem der faktisk prøver at give os alle nogle oplevelser. 

TAK til ALLE jer der faktisk prøver! 

TAK til ALLE der yder en indsats hvadenten det er frivillige eller erhvervsdrivende og både til hverdag og ved diverse arrangementer!

TAK for at der faktisk stadig er folk der tror på og orker at gøre noget i Kalundborg Kommune!

Mvh. 

Bettina Eriksen 

Del