Tag med ud at fiske i efterårsferien

Efterårsferien byder blandt andet på mulighed for at lystfiske sammen med hele familien.

Tag med ud at fiske i efterårsferien Traditionen tro byder Fishing Zealand børn og unge velkommen til en række spændende natur- og fiskeoplevelser i løbet af uge 42 – der er skolernes efterårsferie.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Traditionen tro byder Fishing Zealand alle, især børn og unge, velkomne til en række spændende natur- og fiskeoplevelser i løbet af uge 42 – der er skolernes efterårsferie. Men efterårsferien byder også på mulighed for at lystfiske sammen med hele familien.

Dagene bliver langsomt kortere. Temperaturen falder, og løvet skifter til røde og gule nuancer på træerne. Alt sammen tydelige tegn på efterårets komme. For børnefamilier, er skolernes efterårsferie en oplagt mulighed, for at opleve naturens “efterårsmagi” på nærmeste hold - med en fiskestang i hånden.

Handler om oplevelser i naturen

Fishing Zealands a rrangementer er sammensat således, at der kan fiskes efter en lang række forskellige spændende fiskearter. Nogle fiskearter egner sig til godt til en spiseoplevelse ved middagsbordet og andre egner sig bedre til selve fiskeoplevelsen i sig selv. Fiskeoplevelsen er under alle omstændigheder omdrejningspunktet for disse arrangementer. Det handler om at komme ud i naturen, opleve efteråret og hygge sig, mens man venter på at fisken skal bide.

Måske har man aldrig prøvet at fiske før, men det er ingen hindring for at deltage. Til alle arrangementer kan man nemlig låne et komplet fiskesæt. Samtidig vil erfarne lystfiskere, fra de lokale sportsfiskerforeninger stå klar til, at hjælpe alle fremmødte med at rigge grejet til, agne krogene og lande fangsten. Man er naturligvis også velkommen til at medbringe eget fiskeudstyr og få et par tips til, hvordan man kan blive en dygtigere lystfisker.

Arrangementerne er gratis, og henvender sig til alle, der gerne vil prøve lystfiskeri – der er dog særligt fokus på at hjælpe børn og unge. Unge over 13 år kan deltage på egen hånd.

Goodie-bag til de heldige

I den kommende tid vil det ydermere være muligt at besøge foreningerne på åbne klubaftener, hvor der vises rundt i klubhuset. På en sådan aften kan man høre mere om den enkelte forenings faciliteter, turprogrammer og i det hele taget opleve et aktivt foreningsliv blandt ligesindede. Som tak for besøget, kvitteres der med en goodie-bag, der bl.a. indeholder en grejæske med fiskegrej, en oversigt med beskrivelser af gode fiskepladser i Kalundborg Kommune og naturligvis også informationer omkring mulighederne, for at blive medlem i en af de tre sportsfiskerforeninger.

Arrangementer

Lørdag den 23 oktober kan man tage med på fisketur, sammen med dygtige og lokalkendte medlemmer fra Gørlev- og Høng Sportsfiskerforening. Man mødes på Reersø Havn ved Ishuset kl 9, hvor man ud fra det aktuelle vejr beslutter, hvor dagens fiskeri skal foregå. Herefter er der hygge og fiskeri frem til kl. 13. Tilmelding sker ved at sende en mail til Jaka@pc.dk inden d. 21. oktober.

Torsdag d. 21. oktober kan man komme til Gørlev Sø og dyppe snøren mellem kl. 10 og kl. 14. Den lille hyggelige sø ligger flot omkranset af træer og siv, men enkelte steder er det muligt at komme helt ned til vandkanten. Netop her kommer fiskeriet til at foregå, og der skal bl.a. fiskes efter søens forskellige fredfisk – heriblandt karperne, som både er flotte og meget stærke. På dagen vil der være mulighed for at hjælp og instruktion til fiskeriet af medlemmer fra Gørlev Sportsfiskerforening og Høng Sportsfiskerforening, der samtidig kan fortælle mere om foreningernes faciliteter og aktiviteter i området. Man mødes ved Gørlev Sportsfiskerforenings klubhus i Gørlev. Tilmelding sker ved at sende en mail til novo31@live.dk Medbring gerne gummistøvler.

Tirsdag den 19. oktober kan man komme på street-fishing i Kalundborg Havn. I Kalundborg Havn findes der nemlig overraskende mange forskellige fiskearter. Flere af dem er ganske underholdende at fange og smager desuden godt. Det er dog ikke ligegyldigt, hvordan og med hvad man fisker, så denne dag er der gode muligheder for at få hjælp og instruktion fra medlemmerne i Kalundborg Sportsfiskerforening, der står klar til at hjælpe på havnen. Mødestedet er Kalundborg Havnepark, hvorfra der fiskes mellem kl. 10 og kl.14. Tilmelding ikke nødvendig.

Del