Tæt på medlemsrekord

Tæt på medlemsrekord
Privatfoto

Det er gået meget frem for Kalundborg Skakklub siden før Corona, hvor klubben nåede bunden med kun 16 medlemmer. I dag tre år senere er klubbens størrelse næsten 3 doblet til 43 medlemmer.

Da der var flest i halvfemserne, var klubben oppe på 46 medlemmer. Det betyder at klubben igen er meget aktiv både i foreningens lokaler og er med ude til mange turneringer inklusive holdturnering. Ikke mindst har klubben igen fået en større gruppe juniorer, hvor det sociale liv blomstrer og mange børn og unge som måske ikke interesserer sig for fodbold finder et fysisk fællesskab med ligesindede i den lidt nørderede sport, skriver Kalundborg Skakklub i en pressemeddelelse.

Men hvorfor? Corona perioden hjalp, fordi skak kan spilles online med f.eks. Chess.com, hvilket har øget interessen. Desuden har Netflix hittet med serien Queen’s Gambit, som har været en inspiration for mange. Men det er også nytænkning og nye initiativer i klubben, som har sat skub i udviklingen. Åbne turneringer for børn og voksne, hvor alle kan tilmelde sig har været en succes. Som noget ganske nyt i denne sæson har der været flere ungdomsaktiviteter, hvor de unge skal have det godt sammen.

I den kommende weekend åbner klubben op med et helt nyt koncept, som kaldes for ”Sjov med Skak”, hvor alle igen kan være med det er gratis at deltage og det kræver ikke forhåndstilmelding. Det er  nu på søndag fra 13 til 16 i Aktivitetscenter Munkesøen, hvor Kalundborg Skakklub deler lokaler, med en række andre foreninger.

Til sådan en dag spilles der skak på sjove måder. En af de mest populære er babyskak, hvor 4 personer spiller sammen på to skakbrætter. Brikkerne flyver frem og tilbage mellem de to skakspil, da man spiller 2 imod 2 på tid. En anden varianter lynskak, hvor uret kan blive sat helt ned på 1 minut til hver spiller til hele partiet. Det er spilleformer som virkeligt giver adrenalin for kvikke hjerner med det gamle taktiske strategispil, oplyser skakklubben.

Del